Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Woensdag 11 Mei 2016

Sport Ondergoed Bestellen? Wij leggen uit wat sportondergoed is.

Sport ondergoed, wat is sportondergoed precies?

Sport ondergoed heb je in vele soorten en maten en in evenzo veel prijssegmenten, dus er is altijd wel ondergoed voor het sporten te vinden dat precies goed is en bij je past. Toch is het belangrijk om eens goed te kijken naar het ondergoed dat je draagt tijdens het sporten, want het kan je training of workout maken of breken.

Goed sport ondergoed voel je niet zitten tijdens het sporten.

Als je goede sportkleding draagt zal je merken dat je het nauwelijks voelt zitten. De sport onderkleding sluit goed aan op de huid en beweegt makkelijk mee. En omdat het sport ondergoed snel droogt heb je ook niet zo veel last van natte kleding op je huid. Met het technische ondergoed dat van goede kwaliteit is beweeg je dus een stuk comfortabeler.

Wat doet sport ondergoed precies?

Het mooie van het technische ondergoed dat je draagt tijdens het sporten is dat door de strakke pasvorm zweet goed kan worden doorgevoerd naar buiten toe. Het is prettig als je huid langer droog blijft tijdens het sporten en dat is precies wat goed ondergoed regelt. Het zorgt er voor dat er een dun laagje zweet achter blijft op de huid zodat het je lichaam goed kan blijven koelen. Het overtollige zweet wordt dan afgevoerd naar buiten waar het verdampt.

Het is erg belangrijk dat je tijdens het sporten een laagje zweet op de huid achter laat en dat je niet 100% droog blijft. Zonder dit zweet val je binnen een half uur dood neer namelijk. Bij beweging komt warmte vrij en als je lekker aan het trainen bent dan word je lichaam bijzonder snel warm. Deze hitte moet gekoeld worden en dat doet het lichaam door te zweten. Een laagje zweet op je huid is dus uitermate belangrijk!

Naast het afvoeren van het te veel aan transpiratievocht werkt het sportondergoed ook mee om je te helpen koelen door goed te ventileren. Vaak zit er in de kleding een mesh-stof verwerkt dat extreem goed ademt. Op deze strategische zones wordt warmte snel afgevoerd en met die warmte weer vochtige lucht.

Maar vergis je niet, het ondergoed isoleert je lichaam ook! Het bekende “koude rillingen” effect dat optreedt als je even gestopt ent met sporten wordt ook tegen gegaan door het dragen van technische onderkleding. Je spieren moeten worden beschermd tegen koude rillingen omdat deze spierpijn of zelfs blessures kunnen veroorzaken. Let er dus op als je even staat uit te puffen dat je spieren geen kou vatten.

Hoe dikker het sportondergoed des te beter zal het je lichaam isoleren en hoe dunner het sport ondergoed des te beter zal het transpiratievocht af kunnen voeren.

Waar koop je sport ondergoed?

Bij Thermowear kun je terecht voor een enorme collectie sportondergoed van bekende merken die gespecialiseerd zijn in het maken van ademend en sneldrogend ondergoed. Onze collectie is zo samengesteld dat je voor elke activiteit en in iedere omgevingstemperatuur het beste sport ondergoed kan vinden dat goed bij jouw wensen aansluit.

Thermowear heeft voor zowel dames als heren een uitgebreid assortiment onderkleding voor het sporten (of om zweet af te voeren, of om je juist warm te houden) en deze kun je vinden door op de volgende linkjes te klikken:

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »