Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Donderdag 13 Juni 2013

Review: Zwembril Aqua Sphere Kayenne Lady

Vorige week twee nieuwe zwembrillen online besteld omdat ik m'n oude Speedo nu een beetje zat ben. Eens kijken wat er nog meer op de markt te vinden is.

Na wat rondspeuren en reviews lezen kwam ik op twee modellen uit die mij wel interessant leken, de Aqua Sphere Kayenne Lady en de Zoggs Predator Flex Mirror. Beiden besteld en afgelopen week binnen gekregen. Gisteren het model van Aqua Sphere getest in het mooie buitenbad van Noordsleen.

Bij het opzetten van de bril voel ik direct dat de zachte randen van de bril goed aansluiten rondom m'n ogen. Het verstellen van de hoofdband kán heel makkelijk door aan de uiteinden van de band te trekken, maar toch vind ik dit niet echt prettig aanvoelen omdat je redelijk hard moet trekken en de bril dus tegen je ogen gedrukt wordt. Ik zet de bril liever even een aantal keren op en af en stel de band bij om de juiste maat te vinden. Als het goed is hoef je dit natuurlijk maar één keer te doen tijdens de gebruiksduur van de bril.

En dan, het water in en zwemmen maar!

Ik moet wel even wennen aan de gebogen lenzen, in eerste instantie zie ik onder water alles om me heen een beetje draaien. Maar na enige tijd ben ik gewend en ben ik zeer tevreden over de bril. Geen condens (!) en de bril is redelijk plat waardoor je goed zicht om je heen hebt. Daarnaast valt me op dat de bril niet heel erg strak hoeft te zitten voor een perfecte afsluiting, dus misschien heb ik nu iets minder last van blauwe randen om m'n ogen na het zwemmen?

De pasvorm is prima. Ik heb gekozen voor de Lady uitvoering en blijkbaar is dat een goede keuze geweest. De zachte (niet verstelbare) neusbrug is comfortabel en de heldere lichtblauwe lenzen zorgen voor een mooi rustig beeld onder water. Enig puntje is dat ik voor het buiten zwemmen misschien beter nog een uitvoering met donkere lenzen kan kopen zodat ik iets minder verblind wordt als ik tegen de zon in kijk bij het ademhalen (borstcrawl).

Later deze week ga ik de Zoggs testen.

Aqua Sphere Kayenne Ladies:
http://www.aquasphereswim.com/us/eye-protection/eye-protection/kayenne-ladies-blue-lens

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »