Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Maandag 7 December 2015

Review: Odlo Evolution Warm thermo ondergoed voor wintersporten

Review van Thermowear: Odlo Evolution Warm thermokleding voor de wintersport.

Heb je je wintersport vakantie al geboekt maar je bent nog op zoek naar de juiste thermo onderkleding? Lees dan even deze review over Odlo Evolution Warm thermokleding, want waarschijnlijk hoef je dan niet verder meer te zoeken.

De Odlo Evolution Warm thermokleding valt onder de zogenaamde ‘Evolution’ serie van Odlo, wat inhoudt dat de kleding:

  • zeer elastisch is
  • een nauwsluitende pasvorm heeft
  • diverse klimaatzones bevat voor optimale isolatie en ventilatie
  • een hoog vocht afvoerend vermogen heeft
  • Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat de ‘Odlo Evolution’ kleding bij uitstek geschikt is voor actieve tot zeer actieve sporten.

Odlo Evolution Warm thermokleding voor de wintersport.

Voor de winterse sporten zoals skiën en snowboarden maar bijvoorbeeld ook hardlopen in winterse omstandigheden is de Warm uitvoering ideaal. De kleding sluit heel fijn aan op het lichaam zonder echt strak te zitten en voelt ook zacht aan op de huid. Doordat het Odlo Evolution Warm materiaal zo elastisch is zul je merken dat de thermokleding je niet zal beperken in je bewegingsvrijheid.

De Odlo Evolution Warm is niet bijzonder dik, dus heel gemakkelijk te dragen onder je normale sport- of skikleding. Op de plekken waar je het eerst gaat zweten is het materiaal meer ‘open’ waardoor het zweet snel kan verdampen. Let wel op dat als je veel gaat zweten dat je andere kledinglagen ook goed ademend zijn, anders blijft het zweet in je kleding hangen.

Voor wintersporters is het aan te bevelen om een complete set Odlo Evolution Warm te dragen, dus shirt en broek en dan natuurlijk aangevuld met skikleding. Ga je hardlopen of fietsen in winterse omstandigheden dan kun je beter alleen het Odlo Evolution Warm shirt aanschaffen en niet de Odlo Evolution Warm thermobroek voor onder je fiets- of hardloopbroek. Twee strakke broeken over elkaar heen met hardlopen of fietsen is niet prettig, dat is althans mijn ervaring. Beter gewoon één goede warme winter running tight of fietsbroek daar heb je veel meer plezier van.

Na het sporten kan de kleding gewassen worden op maximaal 60 graden. De droogtijd is zeer kort, ‘s avonds wassen en (onder normale omstandigheden) volgende ochtend droog. Klaar voor een nieuwe uitdaging in de kou!

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »