Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Woensdag 6 Mei 2015

Review Odlo Evolution Light Singlet

Thermowear schreef een review over de Odlo Evolution Light Singlet.
Review Odlo Evolution Light Singlet: lekker strak sporthemd voor onder je sportkleding.

De Evolution Light serie van Odlo is geschikt voor activiteiten en sporten in alle seizoenen van het jaar. Het voorjaar lijkt te zijn aangebroken in Nederland, en als ik de omschrijvingen van Odlo mag geloven dan lijkt dit een perfect sporthemd voor onder je sportkleding tijdens de Nederlandse voor- en najaar maanden. Dat gaan we dus eens even fijn uitproberen!

Odlo heeft een aantal verschillende lijnen sportondergoed voor dames (en ook voor heren natuurlijk), van X-Light tot Light, Warm en X-Warm. De Odlo Evolution Light valt in de Light categorie, dus niet het aller dunste en koelste materiaal (dat is X-Light), maar net één tikje dikker. In deze Light categorie vallen bijvoorbeeld ook de series Odlo Cubic Light met lossere pasvorm en Odlo Revolution Light met 20% merinoswol.

Het testen van de Evolution Light singlet

Odlo Evolution Light sportondergoed dames.Wat direct opvalt bij het uitpakken is dat het Odlo dames sporthemd er vrij smal uitziet. Het aantrekken gaat probleemloos, het materiaal is zeer elastisch en redelijk glad waardoor de singlet makkelijk aangaat. En inderdaad, zit lekker strak, sluit dus zeer goed aan zonder dat het ergens knelt of irriteert. Gelukkig heb ik gekozen voor de grotere maat, want ik val bij Odlo net tussen 2 maten in. Bij deze Odlo Evolution Light serie kan het geen kwaad om voor wat betreft thermoshirts en sportsinglets eventueel voor een grotere maat te kiezen als je niet wilt dat de Odlo sportkleding echt heel strak zit.

De rest van m’n dames sportondergoed (sport boxer en sportbeha) had ik al aan en ik pak een hardloopkledingsetje uit de kast en ga op zoek naar m’n hardloopschoenen … waar had ik die ook alweer gelaten? Alles aan en klaar voor een rondje van ongeveer 10km door het lokale boscomplex. De buitentemperatuur is 11 graden en er staat een aardige wind.

Het fijne van een zweethemd t.o.v. een zweetshirt met korte mouwen vind ik dat je vaak niet eens voelt dat je een hemd aan hebt, en dat geldt ook voor deze Odlo Evolution Light Singlet. En dat ie goed strak zit vind ik eigenlijk wel lekker, je merkt dat je spieren toch iets minder vibreren tijdens het hardlopen dan normaal.

Sportondergoed voor dames met klimaatzones

De sport singlet bevat een aantal verschillende klimaatzones die op de nodige plekken zorgen voor extra ventilatie en extra snel vochttransport. De zones in het Odlo sportondergoed voor dames zijn specifiek voor het dameslichaam en dus niet in een unisex uitvoering zoals soms bij goedkopere merken te zien is. M’n huid blijft goed op temperatuur en voelt nergens zeiknat aan, evenals de singlet, nagenoeg droog. Zelfs op m’n rug en buik! De harde wind en m’n hardloopshirt zorgen voor een uitermate snelle droogtijd.

Wat valt me verder op tijdens het sporten? De singlet zorgt op geen enkele plek voor irritaties of vervelend schuren. Rondom de torso is geen enkele naad aanwezig en de openingen voor de armen zijn ruim genoeg, dus geen vervelende naden te hoog in je oksel. Daarnaast is de singlet voor wat betreft lengte ook goed, blijft goed in m’n hardloop tight zitten zonder op te kruipen. Als de besluit om deze singlet over je broek te dragen, dan ben ik bang dat deze wel wat zou kunnen opkruipen. Maar ik zie niet in waarom je zo’n strak shirt tot over je sportbroek naar beneden zou willen trekken.

Wassen Odlo Evolution Light

Het wassen is kinderspel, gewoon in de wasmachine op maximaal 60 graden en geen wasverzachter. Kan eventueel in de droger op een lage temperatuur, maar dat is eigenlijk niet nodig. Het thermohemd komt bijna droog uit de wasmachine, even een uurtje buiten hangen is voldoende om ‘m helemaal droog te krijgen.

Pluspunten:

  • Ruime arm-openingen
  • Nagenoeg naadloos dus geen irritaties van naden
  • Zeer goed ademend en goed zweetafvoer
  • Makkelijk wassen en snel droog
  • Inzetbaar in een groot deel van de Nederlandse seizoenen

Minpunt:

Kan gaan opkruipen als je de singlet niet in je sportbroek wilt stoppen maar er overheen wilt dragen
Mocht je het Odlo Evolution Light sportondergoed voor dames willen bestellen, dan kun je hier klikken.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »