Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Zaterdag 22 November 2014

Review: Lekker zweten met Falke sport ondergoed

De winter is in aantocht, tijd voor weer wat nieuwe productreviews. We beginnen met het vernieuwde thermoshirt van Falke, de Athletic Light. Dit shirt blijkt perfect voor de frisse huidige omstandigheden en een pittige training met veel zweet.

Het is nu half november en eindelijk is de winter een beetje in zicht. De buitentemperaturen gaan langzaam maar zeker omlaag en wordt het weer tijd voor het testen van een aantal nieuwe thermoshirts. Ik ben begonnen met het nieuwe thermoshirt van Falke, de Athletic Light (ook wel Running Athletic genoemd).

De huidige buiten temperaturen zijn ideaal voor een flinke tempotraining en laat nou net dit Falke shirt ideaal zijn voor deze omstandigheden. Temperaturen onder de 10 graden en flink zweten!

Falke dames sportondergoed

Uiteraard heb ik het dames thermoshirt getest en wat dan direct aan het shirt opvalt zijn de diverse zones in het shirt. Zo zijn er zones met een iets meer open structuur op de plekken waar het meeste zweet te verwachten is, zoals onder de oksels, tussen de schouderbladen en een doorlopende strook over de rug naar beneden en aan de voorzijde een verticale strook tussen de buikspieren.

Daarnaast zijn er nog een aantal zones die zorgen voor enige isolatie en compressie. Deze laatste zones zorgen er ook voor dat het shirt perfect op je lichaam aansluit.

Falke thermokleding getest. En?

Tijd voor dé test. Buitentemperatuur is graadje of 8 en de training (in dit geval een hardlooptraining) is op een flink tempo, zweet gegarandeerd dus. Het Falke thermo shirt voelt prettig aan op de huid en bevat geen naden op de torso. De stevige armbeweging tijdens het lopen vormt geen enkel probleem, kan m'n armen alle kanten op gooien en op geen enkele manier komt de bewegingsvrijheid in het gedrang.

Tussen de tempowisselingen door merk je dat het shirt druk bezig is om zweet af te voeren: m'n huid voelt droog aan, het shirt aan de buitenzijde voelt wat klam. Precies zoals de ontwerpers van Falke de thermokleding ontworpen hebben.

Sportkleding wassen

Na de training even uitlopen, rekken en douchen. Vervolgens kleding in de was, en dan valt een ander leuk detail me pas op, de rode naad aan de binnenzijde van de mouw. Niet zichtbaar als je het shirt aan hebt, wel als je het shirt binnenste buiten in de wasmachine doet.

Kortom, de nieuwe Falke Athletic Light lijn is wat mij betreft goedgekeurd en zeer geschikt bevonden voor trainingen bij buitentemperaturen van ongeveer 10 graden en lager. Naast het geteste thermoshirt met lange mouwen en bijbehorende boxer is er ook nog een lange broek verkrijgbaar. Deze broek zou het bijvoorbeeld perfect doen onder een schaats- of skibroek. Vooral fanatieke wintersporters en skiers hebben veel baat bij deze, niet al te dikke, thermobroek van Falke.

Outfit:
Falke (Running) Athletic Light shirt met lange mouwen
Falke (Running) Athletic Light dames boxer
Odlo 3/4 Tight
Falke RU4 dames sokken

Overigens zijn al deze artikelen uiteraard ook in een herenuitvoering verkrijgbaar!

Alle Falke sport kleding vind je hier.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »