Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Donderdag 19 December 2019

Review: Icebreaker Bodyfit 260 Tech Top ½ Zip

Deze keer aandacht voor de Icebreaker Tech Top. Een warm merino wol ondershirt met halve rits die heerlijk warm is. Thermowear testte hem uit en wat we er van vonden lees je hieronder.

Het is er eindelijk weer tijd voor, warme thermokleding! Buiten gaat de temperatuur al lekker omlaag en dus een goed excuus om weer eens wat te gaan testen. En dit keer, de Icebreaker Bodyfit 260 Tech Top ½ Zip. Inderdaad, we pakken direct de topper onder de merinowol thermo artikelen.

Icebreaker Bodyfit 260, wat houdt dit in?

De aanduiding 260 geeft aan dat er 260 gram merinowol is verwerkt per vierkante meter. Je kunt met dit getal dus goed de dikte vergelijken met andere merino wol producten. Zo heeft Icebreaker ook nog een 200 en 150 lijn, deze zijn dus dunner en minder warm dan de 260 lijn. Andere merinowol merken hebben weer andere gewichten zoals bijvoorbeeld 165 of 220 (gram per vierkante meter). 260 gram is de zwaarste merino baselayer van Icebreaker en biedt dus veel isolatie.

Merinowol voor op wintersport of om te wandelen in de winter.

Icebreaker Tech Top heren & Icebreaker Tech Top Dames thermoshirt.
Icebreaker Bodyfit merino shirt.
Door de opstaande kraag met rits in het Icebreaker merino wol shirt doet het je denken aan een skipully. Rits open als het iets te warm wordt, en rits dicht als het te fris wordt. Bijzonder handig op de skipiste waar de temperatuur tussen boven en beneden nogal kan varieren. Maar ook bij het wachten voor de skilift is het handig dat je even het ritsje dicht kunt doen.

Ook tijdens onze winterwandelingen gebruik ik dit merinowollen shirt regelmatig! Het reguleert de temperatuur perfect en ook transpiratie wordt afgevoerd. Dit shirt staat terecht in het lijstje van onze warmste thermokleding. Als het niet heel koud is heb ik genoeg aan dit shirt met mijn hardshell erover. Als het echt koud doe ik er nog een warme midlayer bij aan. In het voor- en najaar gebruik ik hem ook wel eens als single layer.

Dit thermo shirt van 100% merinowol zit wel iets ruimer dan ik gewend ben van andere thermokleding. Ik heb de neiging om zelfs een maatje kleiner te nemen dan normaal.

Na een dagje buitensporten hang ik het shirtje even op een hangertje, dat is voldoende voor een frisse start de volgende dag.

Het shirt dat ik getest heb is de Icebreaker Tech Top met rits, deze hebben we voor dames en heren.

In dezelfde 260 serie van Icebreaker heb je ook nog een thermoshirt (dames en heren) en thermobroeken (dames en heren).

Een overzicht van alle merinowol ondergoed vind je op deze pagina. Wil je meer Icebreaker merino zien? klik dan hier

 

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »