Review: Icebreaker Bodyfit 260 Tech Top ½ Zip

Door:Thermowear
Review: Icebreaker Bodyfit 260 Tech Top ½ Zip

Deze keer aandacht voor de Icebreaker Tech Top. Een warm merino wol ondershirt met halve rits die heerlijk warm is. Thermowear testte hem uit en wat we er van vonden lees je hieronder.

Het is er eindelijk weer tijd voor, warme thermokleding! Buiten gaat de temperatuur al lekker omlaag en dus een goed excuus om weer eens wat te gaan testen. En dit keer, de Icebreaker Bodyfit 260 Tech Top ½ Zip. Inderdaad, we pakken direct de topper onder de merinowol thermo artikelen.

Icebreaker Bodyfit 260, wat houdt dit in?

De aanduiding 260 geeft aan dat er 260 gram merinowol is verwerkt per vierkante meter. Je kunt met dit getal dus goed de dikte vergelijken met andere merino wol producten. Zo heeft Icebreaker ook nog een 200 en 150 lijn, deze zijn dus dunner en minder warm dan de 260 lijn. Andere merinowol merken hebben weer andere gewichten zoals bijvoorbeeld 165 of 220 (gram per vierkante meter).

Skipully van merinowol

Icebreaker Tech Top heren thermoshirt.
Icebreaker Bodyfit merino shirt.
Door de opstaande kraag met rits in het Icebreaker merino wol shirt doet het je denken aan een skipully. Rits open als het iets te warm wordt, en rits dicht als het te fris wordt. Bijzonder handig op de skipiste waar de temperatuur tussen boven en beneden nogal kan varieren. Maar ook bij het wachten voor de skilift is het handig dat je even het ritsje dicht kunt doen.

Dit thermo shirt van 100% merinowol zit wel iets ruimer dan ik gewend ben van andere thermokleding. Ik heb de neiging om zelfs een maatje kleiner te nemen dan normaal.

Na een dagje buitensporten hang ik het shirtje even op een hangertje, dat is voldoende voor een frisse start de volgende dag.

Het shirt dat ik getest heb is de Icebreaker Tech Top, deze vind je hier.

Een overzicht van alle merino wol ondergoed vind je op deze pagina. Wil je meer Icebreaker merino zien, dan zou je ook een kijkje kunnen nemen op de website van Icebreaker zelf.

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »