Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Vrijdag 7 Juni 2013

Review Falke RU4 en RU5 hardloopsokken

Overeenkomsten Falke RU4 en RU5

Beide sokken zijn vrij dun en bieden je hierdoor een uitstekend contact met je hardloopschoen. Ondanks de geringe dikte zijn de sokken ook uitstekend in het winterseizoen te gebruiken (dat is tenminste mijn ervaring). Met dikke sneeuw of koude regen/wind kan het wel wat fris zijn als je met zomer hardloopschoenen loopt, maar da’s misschien dan wel een aanmoediging om nog net even harder te gaan lopen.

Falke RU4 Running sokken

De Falke RU4 hardloopsok is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen:

- RU4
- RU4 Short (kort model)
- RU4 Cushion (met extra demping aan onderzijde zool)
- RU4 Cushion Short (kort model met extra demping aan onderzijde zool)
- RU4 Energizing (lange compressiesokken)

Ik heb zowel de RU4 Short als de RU4 Cushion getest. Bij de RU4 Short is mij direct duidelijk dat dit één van de best verkopende modellen van Falke is. Uitstekende pasvorm, licht gewicht en kort model, gewoon een hele makkelijke sok die ook uitstekend voor andere (sport)doeleinden gebruikt kan worden.

Falke RU4 Cushion hardloopsokken.

De RU4 Cushion (dus niet de Short uitvoering) is een langer model, maar het grote verschil met de RU4 Short is de samenstelling van de zool. Deze Cushion hardloopsok bevat een extra padding aan de onderzijde van de voetzool welke voor extra demping moet zorgen. De zool voelt hierdoor iets zwaarder (hoewel dit niet echt een juiste term is bij zo’n lichtgewicht sok) en stugger aan, het lijkt ook wel of de sok iets strakker om de voet zit. De extra padding is tijdens het hardlopen wel voelbaar en ik voel dus ook het verschil tussen een ‘normale’ RU4 en deze RU4 Cushion. Of dit ook echt bijdraagt aan extra demping tijdens het sporten vind ik moeilijk te beoordelen, omdat mijn hardloopschoenen op zichzelf al veel demping bieden.

Falke RU5 hardloopsokken

De Falke RU5 hardloopsok is echt de lichtste sportsok uit het omvangrijke Falke assortiment en is er in één uitvoering (kort model). Falke geeft zelf aan dat dit een sok is voor de serieuze atleet, maar ik (recreant) ben absoluut fan van deze sok. Superlicht, lekker kort model en mesh aan bovenzijde van de voet.

Bij het aantrekken van je sportschoenen heb je direct heel goed contact met je schoen, er zit geen vezel te veel aan de sok! In het begin even wennen, zeker als je gewend bent met dikkere sokken te lopen, maar na een paar kilometer merk je niet eens meer dat je een sok aan hebt. Zweet wordt heel snel afgevoerd en de sok blijft uitstekend om je voet heen zitten.

Heb je net nieuwe Falke sokken?

Bij direct gebruik vanuit de verpakking is mijn ervaring dat de sokken wat glad aanvoelen in m’n sportschoenen. Na één keer wassen vind ik ze net even wat beter zitten en prettiger lopen.

Zijn de Falke RU4 en RU5 hardloopsokken de beste sportsokken?

Conclusie: ondanks mijn recreatieve loopprestaties ben ik toch absoluut fan van de Falke RU5. Ik draag deze sok ook in de wintermaanden in m’n zomerse hardloopschoenen, ook al bieden deze sokken geen enkele isolatie uiteraard. De RU4 modellen bevallen eigenlijk allemaal goed en zijn iets universeler en uitstekend inzetbaar als hardloopsok voor ieder niveau. Maar dus ook uitstekend te gebruiken bij andere sporten zoals skeeleren, squash (het Cushion model!), fitness, schaatsen of racefietsen en mountainbiken.

Alle Falke sportsokken vind je in deze categorie: klik hier.

Heb jij zelf ook ervaringen met de hardloopsokken van Falke? Laat het mij weten in de reacties hieronder. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

Veel loopplezier!

  • Jelle

    Geplaatst op woensdag 20 september 2017 17:47

    Ondanks de dunne sok zijn ze toch warm aan om in te lopen (synthetisch materiaal) en dus niet erg comfortabel, bovendien erg duur. Ik denk dat ik ze niet meer draag de volgende X maar weer kies voor de RU4.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »