Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Dinsdag 3 Oktober 2017

Review - Devold Hiking thermo ondergoed

De Devold Hiking serie is een lichtgewicht basislaag van 100% merino wol en heeft een gewicht van 190 gram merino wol per vierkante meter stof. Daarmee valt het volgens de normen van Thermowear in de Light categorie op het gebied van thermo ondergoed. Echter, omdat Devold adviseert om de kleding te dragen tijdens het hiken en wandelen, valt het onder de Warm categorie.

Is Devold Hiking alleen voor het wandelen geschikt?

Dat Devold adviseert om het ondergoed alleen te dragen tijdens het wandelen is natuurlijk onzin, want de thermokleding van merino wol kan ook uitstekend gedragen worden als je niet aan het wandelen bent. Dat komt vooral omdat het juist niet al te dik ondergoed is en je het dus makkelijk kunt combineren met andere kleding.

Tijdens het dragen van de Devold Hiking thermokleding viel het mij op dat de mesh-structuur onder de oksels, die iets doorloopt onder de oksels vandaan, een verrassend effect heeft. Je zou haast zeggen: dat zouden meer kledingmerken moeten integreren in de onderkleding. Omdat je onder de oksels nou eenmaal het snelst merkt dat je aan het zweten bent is extra ventilatie op die plek heel erg fijn. En je hoeft je geen zorgen te maken dat het kouder zou zijn dan op andere plekken van het shirt, omdat je niet de hele dag met je armen omhoog door het bos huppelt.

De ventilatie is dus uitstekend geregeld en ervaar ik als erg aangenaam

De dikte van het shirt vind ik ook fijn, omdat een 190 grams merino wol thermoshirt uitstekend te combineren is met andere kleding. Wanneer je een super dik thermoshirt draagt tijdens het wandelen en het is buiten -10 graden Celsius, dan kan dat best lekker warm zijn. Echter, als je met dat lekkere dikke thermoshirt even ergens naar binnen gaat, dan komt de stoom uit je oren. En zie dan maar eens snel weer op een normaal temperatuur niveau te komen.

Een thermoshirt uit de lichtgewicht klasse zoals het 190 grams shirt, is geschikt voor strenge winters en koele zomers. Heerlijk allround dus! Je draagt het shirt gewoon als enkele laag als het weer dat toelaat en je combineert het met een fleece of vest van merino wol als het wat kouder is.

De pasvorm van Devold Hiking is uitmuntend te noemen

De pasvorm van het Devold Hiking ondergoed is uitmuntend! En ja, ik durf daar een uitroepteken achter te zetten. Zeker als ik het vergelijk met een Icebreaker merino thermoshirt bijvoorbeeld. Daarvan zijn de mouwen vaak net aan lang genoeg. De mouwen van het Devold thermoshirt zijn lekker lang en omsluiten je polsen goed. Ook het rugpand van het thermoshirt is lekker lang zodat het goed in je broek blijft zitten tijdens het klauteren. De hals sluit normaal en niet extreem hoog of beklemmend op de keel.

Nog even de voordelen van merino wol op een rijtje

Over de voordelen van merino wol hoef ik denk ik niet meer iets te schrijven, maar voor wie nieuw is met het dragen van merino wol hier nog even de leukigheidjes op een rijte:

  • Merino wol kriebelt niet. De stof is echt super fijn en voelt haast zo zacht aan als katoen.
  • Merino wol heeft een hoog ademend karakter en past zich aan de temperatuur van je lichaam aan. Als het te warm is laat het warmte los en als het te koud is isoleert het je lichaam uitstekend.
  • Merino wol kun je gerust een week achter elkaar dragen zonder dat het gaat stinken. En dat is ideaal, zeker als je met een lange wandeltocht bezig bent. ‘s Avonds even uithangen en je hebt ‘s ochtends weer een fris merino wol shirt tot je beschikking.

En als laatste nog een weetje: wist je dat merino wol tot wel 30% van het eigen gewicht aan zweet kan vasthouden voordat het de isolerende werking verliest? Je kan Devold Hiking dus uitstekend dragen tijdens een intensieve wandeling zonder dat je je zorgen hoeft te maken over koude rillingen tijdens je pauzes.

Conclusie

Mijn conclusie is dat het Devold thermoshirt een uitstekend thermoshirt is dat het hele jaar door van pas komt en zeer geschikt is om te dragen tijdens het wandelen, dagelijkse bezigheden of gewoon als shirt tijdens je bank-hang-momentjes. Super comfortabel ondergoed van Devold dat breed inzetbaar is.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »