Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Zondag 12 April 2015

Review: Craft fietsonderbroek met zeem Stay Cool

De Craft Cool fietsonderbroek met zeem is vernieuwd in 2015 en nu nog beter dan de vorige Craft fietsonderbroek.

Bij Craft zitten ze niet stil, de Craft sportkleding wordt constant vernieuwd en dit jaar is o.a. de dames Craft Cool Bike Boxer aan de beurt. Een dunne fietsonderbroek mét zeem voor dames, kan perfect onder de normale kleding gedragen worden en is hierdoor uitstekend geschikt voor toertochten op de fiets.

Craft Stay Cool ondergoed voor het fietsen.

Craft Stay Cool heren fietsonderbroek met zeem.Het gebruikte materiaal in deze dames Craft fietsonderbroek is hetzelfde als in de Craft Cool sportkleding welke al vele jaren in de top van de bestverkochte zomer sportondergoed staan, Craft Stay Cool. Krijg ik het dan koud van ‘Stay Cool’ sportondergoed? Nee, zeer zeker niet. Deze term wordt gebruikt om aan te geven dat het materiaal specifiek voor de warmere maanden van het jaar is ontwikkeld en een verkoelende werking heeft op het moment dat het buiten warm is. Dit om oververhitting van het lichaam te voorkomen tijdens het sporten.

De kleine luchtzakjes in de vezel zorgen ervoor dat zweet wordt verspreid over een groter oppervlak en dan snel wordt afgevoerd naar de buitenzijde. Bij het afvoeren van het zweet wordt ook de overbodige warmte afgevoerd zodat het lichaam op een optimale temperatuur kan blijven functioneren. De snelle zweetafvoer geeft een droog gevoel op de huid en zorgt samen met het hoge elastische vermogen voor een verminderde kans op irritaties. Wat heb je nog meer te wensen van een goede fietsonderbroek?

Craft fietsonderbroek, wat is er dit jaar vernieuwd?

De dames fietsonderbroek is opgebouwd uit meerdere panelen voor een optimale pasvorm. De zeer goed ventilerende mesh panelen zijn nu beter gepositioneerd zodat de naden minder kans geven op irritaties aan de huid en minder schuren met de (sport-)broek die over deze onderbroek met zeem gedragen wordt. Daarnaast zijn de mesh panelen aan de achter- en zijkant vergroot voor nog betere ventilatie.

De pijpjes van de oude fietsonderbroek met zeem wilden nog wel eens wat omhoog kruipen omdat ze iets te kort waren. Dit probleem is in dit nieuwe model verholpen, de pijpjes zijn nu net een klein stukje langer en blijven daardoor veel beter op hun plaats.

Craft fietsonderbroek met lichte fietszeem

Craft Stay Cool Dames Fietsonderbroek met zeem.Craft fietsonderbroek damesWat is een onderbroek voor het fietsen zonder goede zeem? Precies, dat zou een waardeloze fietsbroek zijn. Maar je wilt ook geen dikke zeem van 15mm dikte want dat is nou net waarom je kiest voor een fietsonderbroek en geen professionele fietsbroek. Voor dit doel heeft Craft de ‘Light Pad’ ontwikkeld, een dunnere fietszeem speciaal voor deze Craft Cool Bike Boxer én ook nog eens verkrijgbaar in een specifiek dames- en herenmodel.

De naadloze zeem heeft in het midden een dikte van 6mm en aan de zijkanten is deze slechts 1,5mm dik. Deze geringe dikte zorgt toch voor een redelijk goede ondersteuning en demping én is daardoor nagenoeg niet zichtbaar onder je normale kleding. De zeem voelt heel soepel en zacht aan de huid en is anti bacterieel, dit maakt de kans op irritaties minimaal en hierdoor is deze Craft fietsonderbroek voor dames uitstekend een hele dag te dragen.

En onderhoud? Na het fietsen gewoon in de wasmachine, en geen moeilijk gedoe met speciale zeembehandelingen. Liefst geen wasverzachter gebruiken en gewoon laten drogen aan de waslijn. Binnen een paar uurtjes is de fietsbroek weer klaar voor een nieuwe fietsrit!

De Craft fietsonderbroek met zeem is in zowel een dames- als herenuitvoering verkrijgbaar, beiden met een eigen specifieke dames- of herenzeem. Een perfecte oplossing voor korte of wat langere fietstochten waarbij je je normale kleding wilt dragen én wat extra (zadel)comfort zeer op prijs stelt. Bekijk de Craft Cool onderkleding op onze website.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »