Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Dinsdag 11 Juni 2013

Rab? Merino wol op zijn best!

Rab MeCo? De naam laat misschien wat te wensen over, maar Rab is een kledingmerk dat voor de outdoor liefhebber écht hele fijne producten maakt. Zo is het ondergoed van Rab bijvoorbeeld voorzien van merinowol en die toevoeging is... top!

Rab Meco - merinowol en cocona.

Rab brengt onder de naam Rab Meco verschillende soorten ondergoed op de markt, waarvan wij er bij THERMOWEAR ook een aantal in de winkel hebben. Je vindt er de boxershorts, shirts met lange mouwen en het shirt met korte mouwen in zowel de dames- als de heren-uitvoering.

Afgelopen weekend heb ik een paar lange wandelingen kunnen maken en had daarbij het Rab shirt met lange mouwen aan. De Rab Meco 120 LS.

Alhoewel het buiten 20 graden was en ik met een rugzak op pad was, was het dragen van lange mouwen zeer aangenaam. Het materiaal ventileert erg prettig, is sneller droog dan een shirt waar uitsluitend merinowol in verwerkt zit en aan het einde van de dag was de enige die aan het stinken was ondergetekende. Geen vuiltje aan de lucht wat het shirt betreft.

Rab Meco 120 is een product waar een coconavezel en merinowol is verwerkt tot één product. Hierdoor geniet je van de voordelen van zacht en comfortabel merinowol in het ondergoed, terwijl je ook profiteert van de snel-drogende eigenschappen van de coconavezel. Daarnaast staat merinowol natuurlijk voor een zeer uitgebalanceerd lichaamsklimaat, omdat het zich aanpast aan jouw eigen lichaam. Het verwarmt je als het koud is en het verkoelt als het warm is. Combineer dat met de stevige en sneldrogende cocona en je hebt een zeer fijn product dat geschikt is voor wandelen of vrije tijd.

In de zomer draag je deze baselayer gewoon als enkele laag direct op de huid. En wordt het wat frisser buiten dan doe je er een fleece overheen. Zo creëer je een goede combi voor een goed samenwerkend lagensysteem.

Goed shirt voor camperen of wandelen.

Mijn bevindingen zijn erg positief. Het shirt dat ik getest heb (de Rab Meco 120 Long Sleeve) zit lekker, kruipt niet omhoog en ventileert prima. Ik vind het te vergelijken met een baselayer van Devold bijvoorbeeld. Het shirt is zeker geschikt om veelvuldig te dragen, zeker als je van reizen houdt. Ik zie de weekendjes weg met de tent dan ook rooskleurig voor me: weinig bagage en goed materiaal. :)

Ik vind het een zeer fijn shirt dat ik nog vaak zal dragen. Zowel bij recreatief fietsen, stevig wandelen of lekker weekendjes weg met de tent past dit shirt prima in de collectie van 'standaard uitrusting'. Wat mij betreft een topper!

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »