Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Woensdag 2 Januari 2013

Over compressie gesproken. Ik kreeg mijn shirt bijna niet uit!

Afgelopen winter heb ik eindelijk eens goed de X-Bionic Radiactor kunnen testen. Het was er steeds maar niet van gekomen door van alles wat er tussen kwam. Maar nu ik vandaag weer een uur heb hardgelopen met de thermokleding aan, ben ik er uit.
Fantastisch!

Er zijn echt serieus veel verschillende merken op de markt die allemaal wel beweren dat de nodige compressie en spier-ondersteuning wordt toegepast in het sportondergoed, maar dat wat X-Bionic aflevert is van een andere planeet.

De X-Bionic sportkleding (en dan heb ik het over de basislaag, dus de laag direct op de huid), komt in verschillende diktes om zo voor ieder seizoen een geschikt shirt of broek te kunnen leveren, maar mét behoud van de techniek. De Radiactor zit aan de top van het segment. Niet eens zo zeer wanneer het om de dikte gaat, maar wel als het aankomt op de toepassing van veel techniek. (De dikkere versie is echt een wintersport basislaag, de Radiactor is meer all-round.)

Op de website van THERMOWEAR staat bij het betreffende artikel alle product informatie, dus die ga ik hier niet allemaal opnoemen. Neem van mij aan, dat je zó een A4'tje vol kan schrijven over wat er allemaal in en op zit. Echt te veel om op te noemen. Mij gaat het er puur om; werkt het?

Het werkt zéker! Ik vind de pasvorm erg strak, maar als je eenmaal zo'n shirt hebt aangekregen en je bent even onderweg, dan heb je niet door dat je zo'n technisch shirt aan hebt. En dat vind ik een goed teken. Niets is zo vervelend als halverwege hinderlijke stukken stof te moeten rechttrekken, omdat je anders met een blote buik of rug rondhobbelt. De kleding blijft zeer goed op zijn plaats.

Zoals gezegd draag ik het shirt tijdens hardlopen in koude omgevingen, zoals het bijvoorbeeld vandaag was. Een graag of nul, beetje wind en dan in combinatie met een dunne softshell tegen de wind. Jezelf opblazen kan natuurlijk altijd, maar ik heb heel erg het idee dat doordat er een flinterdun laagje zweet op je huid blijft staan, je prettiger en comfortabeler blijft bewegen. De temperatuurhuishouding van mijn lichaam is prima op orde en dat is iets wat ik bij een merinowol shirt wel eens anders heb meegemaakt. In het begin lekker warm, maar daarna zo nat als een dweil. De Radiactor thermokleding heeft daar geen last van. Het ventileert en reguleert perfect.

De Radiactor kledinglijn van X-Bionic is perfect voor veel beweging in koude omstandigheden. Dan werkt het op zijn best en merk je echt (of eigenlijk niet!) hoe goed de stof zijn werk doet.

Vergelijkbaar met deze shirts zijn de Odlo Evolution Warm, of de Under Armour Evo serie, maar als je ze naast elkaar legt, dan zie je meteen dat er een wereld van verschil in zit. Als je het mij vraagt is de aanschaf van de Radiactor het meer dan waard.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »