Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Woensdag 13 November 2013

Nordic Skaten op de Powerslide XC Trainer

Mijn eerste ervaringen met het Nordic Skaten op de Powerslide XC Trainer. Een sport waarbij je niet bang moet zijn om te zweten! De eerste paar trainingen moet je afzien, maar het wordt steeds leuker.

Een paar weken geleden heb ik een paar Powerslide XC Trainer nordic skates in bruikleen gekregen van Batooh.com (www.batooh.com), inclusief bijbehorende poles van KV+. Dat ga ik mezelf eens even aanleren ... Maar daar dacht ik weer eens iets te makkelijk over!

De eerste keer is echt heel erg wennen, het kost me redelijk wat inspanning om uberhaupt een beetje stabiel te staan. Het zweet komt gewoon spontaan opzetten en ik ga nog niet eens vooruit!

Maar nu, na een aantal weken, begin ik de beweging aardig onder de knie te krijgen. De bovenbenen krijgen het flink te verduren, evenals romp en schouders. Echt een complete workout voor het hele lichaam.

De Powerslide XC Trainer is een model met vaste schoen en veel mogelijkheden om de schoen goed strak aan te snoeren waardoor de nordic skate een verlengde wordt van je lichaam. De luchtbanden zorgen voor een goede demping én bieden de mogelijkheid om op oneffen terrein te skaten. Takjes of steentjes op een asfaltweg vormen uiteraard ook geen probleem!

De poles zorgen ervoor dat je een goede snelheid kunt behalen, maar ik moet nog wel even flink trainen om het 'stevig prikken' voor langere tijd efficient in te kunnen zetten. Het hoge percentage carbon zorgt ervoor dat de poles lekker licht zijn en minder gevoelig voor breuk.

De afgelopen tijd heb ik over aardig wat 'vervuilde' wegen gereden met takjes, bladeren, zand en blubber. Allemaal geen probleem voor de Powerslides, je moet alleen wel bedenken dat je niet kunt afzetten als je over vervuiling heen rijdt. Dus lekker door prikken met de poles!

Goede onderkleding is van zeer groot belang bij het nordic skaten, alleen al vanwege het vele zweten. Ik draag graag een Odlo Evolution Light thermoshirt. In een volgend blog zal ik hier dieper op ingaan.

Met dank aan Batooh.com in Swalmen (www.batooh.com) voor het beschikbaar stellen van de Powerslide XC Trainer.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »