Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Woensdag 13 Maart 2013

Nadelen van Icebreaker ondergoed

Laat je door de titel niet afschrikken, hoor. IceBreaker ondergoed gemaakt van het wol van merino schapen uit Nieuw Zeeland is echt een genot om te dragen. Zelf draag ik de kleding van Icebreaker het hele jaar door omdat het dragen van ondergoed met wol nou eenmaal erg prettig is. Ik ben fan van de boxers (de bodyfit 200 serie) en de shirts met lange mouwen. De kleding gaat absoluut niet stinken en kriebelen doet het al helemaal niet.
Er zijn in de outdoor-wereld mensen die óf een hekel hebben aan merinowol onderkleding, óf nooit meer wat anders aan willen. Nou vind ik dat laatste een beetje overdreven, maar als ik de kleding van Icebreaker (of Devold, uit Noorwegen) naast de kleding van Craft (uit Zweden) leg bijvoorbeeld, dan gaat mijn voorkeur zeker uit naar de wollen variant.

Het enige nadeel dat ik kan verzinnen van ondergoed met merino wol, is dat het minder snel droog is dan kleding van polyester, polypropyleen, of Coolmax. Meestal is dat geen enkel probleem, want als je serieus aan het sporten bent (bijvoorbeeld hardlopen of fietsen) dan wordt je toch wel nat van het zweet.

Het wordt pas irritant als je met je rugzak berg op, berg af aan het wandelen bent en bovenop een natte rug hebt, die pas halverwege de afdaling weer droog is. In dat geval wint de synthetische variant het wel bij uitstek. Zeker in de zomermaanden.

Voor extreme stop-and-go activiteiten is een basislaag shirt waarin een mix is gebruikt van wol en polyester een veel betere keus. (Zoals de Helly Hansen Freeze Half Zip of Ice Crew, of de Devold Active onderkleding).

Los van dat ene momentje waarop je loopt te schelden als je met een natte rug de bergen afhuppelt, is het dragen van IceBreaker merinowol ondergoed altijd een pretje.

Tot slot nog de grootste voordelen van merinowol ondergoed:

het verwarmt als het koud is
het verkoelt als het warm is
isoleert ook als het nat is (iets dat bij polyester onmogelijk is)
gaat niet stinken (nee, ook niet na drie weken onafgebroken dragen)

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »