Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Vrijdag 11 December 2015

Merinowol thermokleding voor de wintersport

Merinowol thermo ondergoed voor de wintersport? Neem een kijkje bij Thermowear, wij geven je een overzicht.

Voor de wintersport worden vaak synthetische materialen aangeraden om te dragen als basislaag, voornamelijk vanwege de goede vocht afvoerende eigenschappen van deze materialen. Maar waarom zou je geen merinowol thermokleding voor de wintersport kunnen dragen?

Synthetische materialen zoals polyester, polyamide en polypropyleen in combinatie met een juiste weefmethode zorgen voor een uitstekend vochtafvoer waardoor je huid zo lang mogelijk droog blijft tijdens lichamelijke inspanningen. En de wintersport veroorzaakt bij sommigen aardig wat zweet op de rug!

Maar als je niet veel zweet of gewoon wat minder fanatiek bent, dan kun je ook kiezen voor merinowol thermokleding. Merinowol thermokleding voelt namelijk veel prettiger aan op de huid (behalve bij mensen met een wol allergie) én merinowol gaat niet stinken. Zelfs niet als je wel wat gezweet hebt. Zo’n merinowol thermoshirt kun je makkelijk 5 dagen achter elkaar aan zonder dat mensen met een grote boog om je heen gaan lopen.

Merinowol thermokleding is dus minder goed in het afvoeren van zweet. Beetje zweet kan wel, maar ga je zweten als een otter dan kun je beter geen merinowol thermokleding nemen.

Kies voor de wintersport niet meteen de aller dikste merinowol thermokleding, tenzij je echt een koukleum bent. Merinowol thermoshirts lijken vaak dun, maar zodra je gaat bewegen produceert je lichaam veel warmte en voor je het weet sta je als een gek te zweten.

Merinowol thermokleding welke geschikt is voor de wintersporter:

  • Bergans Fjellrapp Light merinowol thermokleding
  • Devold Energy merinowol thermokleding
  • Icebreaker Everyday of Icebreaker Bodyfit 200 merinowol thermokleding
  • Kari Traa Rose / Maske (alleen voor dames!)

En ben je echt een koukleum dan draag je het dikste merinowol thermokleding dat je bij Thermowear kunt bestellen:

  • Bergans Svartull extra warme merinowol thermokleding
  • Icebreaker Bodyfit 260 merinowol thermokleding

Je hebt voor een wintersportweek in principe voldoende aan 1 setje thermokleding van merinowol. Maar mocht je tussentijds toch iets willen wassen dan kun je beter meerdere setjes meenemen. Het materiaal droogt redelijk snel, maar de droogtijd is wel afhankelijk van de hoe nat de kleding uit de wasmachine (of handwas: niet wringen!) komt en de luchtvochtigheid in de ruimte waar het moet drogen.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »