Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Woensdag 31 Augustus 2022

Waarom wij merinowol dragen

Thermowear draagt graag merinowol omdat het een natuurlijk product is. Het heeft ten opzichte van synthetische materialen en katoen veel voordelen en daarom is het extra geschikt om merinowol als ondergoed te dragen.

Merinowol reguleert de lichaamstemperatuur als de beste

Het grootste voordeel van merinowol ondergoed is dat de wol in staat is om warmte vast te houden als je het nodig hebt en het juist los te laten als je het niet nodig hebt. Geen enkel synthetisch materiaal kan de thermische eigenschappen van merinoswol evenaren. De 100% natuurlijke vezel ademt uitstekend met je lichaamstemperatuur mee. Ideaal!

100% diervriendelijk en natuurlijk materiaal

Merinowol is een natuurlijk en diervriendelijk materiaal dat gemaakt wordt van de wol van het merinoschaap. Deze merinowol is veel fijner dan de wol die je bijvoorbeeld van een Texels schaap kunt verkrijgen. Hierdoor voelt de wol veel zachter aan en merk je niet eens dat je merinowol draagt.

Merinowol gaat niet stinken (ook niet na een week dragen)

Van nature is de merinowol bestand tegen bacteriën zodat het niet apart behandeld hoeft te worden met chemicaliën en ingewikkelde processen. Bacteriën krijgen geen kans en juist de bacteriën zorgen voor nare geurtjes. Nou ja, zeg maar gewoon in normaal Nederlands: je stinkt een stuk minder!

Je kan een thermoshirt of boxershort van merinowol dagen achter elkaar dragen zonder dat het gaat stinken. ‘s Avonds even uithangen, beetje ventileren en je ondergoed is weer als nieuw. Probeer dat maar eens met een synthetisch shirt…

Met nat thermo ondergoed nog steeds lekker warm

Wist je dat een nat thermoshirt of een natte boxer van merinowol nog steeds isoleert? Een merino shirt kan tot wel 30% van het eigen gewicht in water opnemen voordat het de isolerende werking verliest. Dus ook met een nat shirt zal het ondergoed zijn best doen om je lichaam op temperatuur te houden. Hoe fijn is dat?!

Als laatste kunnen we wel melden dat het ondergoed van merinowol niet gaat kriebelen. Juist omdat merinowol zo veel fijner is dan gewone wol, voelt het haast net zo zacht aan als katoen. En dat zonder te kriebelen.

De voordelen van merinowol op een rijtje

  • werkt in de winter EN zomer
  • kan heel goed om met temperatuurverschillen
  • natuurlijk product
  • volledig traceerbaar
  • 100% diervriendelijke wol (bij onze geselecteerde merken)
  • gaat niet stinken
  • is superzacht en aangenaam om dragen (=kriebelt niet)
  • isoleert ook al het nat is

Merinowol ondergoed kopen bij Thermowear

Icebreaker 

Merinoo (100% merino)

Woolpower 

Devold of Norway

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »