Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Donderdag 31 Juli 2014

Merino wol ondergoed. Stinkt het? Is het comfortabel?

Merino wol, hoe hou je het fris? Thermowear geeft je tips!
Je verwacht het niet, maar ook in de zomer is het dragen van ondergoed dat gemaakt is van merino wol een heel erg goed idee. Wil je weten waarom? Lees dan verder!

100% natuurlijk
Merino wol is een 100% natuurlijk product en is afkomstig van het merino schaap. Deze wol is zeer geschikt om te verwerken in kleding en daarom maken bekende merken alsIcebreaker, Devold en Helly Hansen graag gebruik van deze super fijne wol-soort.

Verwarmt én verkoelt
Merino wol is in staat om je lichaam te verwarmen als het koud is (het houdt erg goed warmte vast!) en verkoeling te geven als het warm is. Dat klinkt vreemd, maar dat heeft te maken met de natuurlijke werking van (merino) wol. Heb je wel eens een schaap zijn vacht zelfstandig zien uittrekken in de zomer? Precies!

Merino wol ondergoed
Merino wol ondergoed van bijvoorbeeld Icebreaker is zó fijn geweven en van een uitstekende kwaliteit, dat ze er zomershirts en ondergoed van maken dat je kunt dragen als het buiten 30 graden is. Het geeft een heerlijk comfortabel en fris gevoel als het warm is.

Merino wol gaat niet stinken
Al eens een opgedroogd katoenen t-shirt geroken na een intensieve wandeling? Bah! Probeer hetzelfde ook maar eens met een shirt van merino wol... Het gaat niet stinken. Ook niet na een week achter elkaar dragen zonder te wassen.

Fan van merino wol
Wij zijn al jaren fan van merino wol en dragen in de zomer en winter regelmatig ondershirts van Helly Hansen of Icebreaker. Het is gewoon erg fijn materiaal (ook met wassen trouwens). Probeer het zelf maar een keer, je zult verstelt staan van de kwaliteit en de werking van het ondergoed...

Merino wol zelf uitproberen? Ons advies is om eerst een kijkje te nemen bij het zomer ondergoed van Icebreaker. Bevalt het, dan kun je dat als basis gebruiken om je collectie langzaam uit te breiden, want ook voor de winter hebben we straks zo veel mooie kleding met merino wol in petto!

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »