Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Maandag 2 November 2020

Hoe kies je het juiste thermoshirt? (winter 20/21)

Weet jij hoe je het juiste thermoshirt kunt kiezen? Thermowear geeft je het juiste advies en helpt je graag met het kiezen van het meest geschikte thermoshirt.

Weet jij wat je moet doen als je het juiste thermoshirt en de bijhorende thermobroek wilt kiezen? Waar begin je met het afwegen van alle opties en mogelijkheden? Thermowear heeft een blog geschreven over hoe je een thermoshirt kunt kiezen en wat de beste keus is. Waar moet je op letten en welke soorten thermoshirts zijn er?

Het juiste thermoshirt kies je door goed na te denken over hoe je het thermoshirt gaat gebruiken. Hoe warm is de omgeving waarin je gaat bewegen? Ga je sporten of gewoon bewegen? Wil je een thermoshirt met lange mouwen of liever een thermoshirt met korte mouwen? Als je deze punten netjes op een rijtje zet, dan kun je het beste thermoshirt uitzoeken dat bij jouw situatie het best past. In deze blog focus ik me op de winter, dus temperaturen onder 10 graden.

Tip: wanneer de temperatuur onder de 10 graden zakt is het heel belangrijk om ook warmteverlies via je hoofd te beperken. Draag daarom altijd een muts.

Voorbeeld 1: Hoge intensiteit
Ik ga hardlopen en het is buiten minder dan 10 graden. Ik ben fanatieke hardloper en loop regelmatig met stevige snelheid voor een langere tijd (minstens 1uur). In deze situatie is het belangrijk om de nadruk te leggen op zweetafvoer en iets minder op isolatie.

Deze thermoshirts en thermobroeken van Craft zijn gemaakt om intensief te sporten (hardlopen, fietsen en stevige workouts buiten) bij koude temperaturen (lager dan 10°C). Deze thermokleding is niet geschikt om in te  sporten op lage intensiteit in koude temperaturen.

Voorbeeld 2: medium intensiteit
Ik ga hardlopen en het is buiten minder dan 10 graden. Ik ben huis, tuin en keuken loper/jogger en loop regelmatig aan gemiddelde snelheid voor ongeveer 45 minuten tot 1,5 uur. In deze situatie is het belangrijk om de nadruk te leggen op zweetafvoer en isolatie. 

Dit zijn 3 topproducten met telkens een andere klemtoon. Elk product doet wat het moet doen in deze situatie maar de Odlo is net de warmste van de drie. Het thermoshirt van Craft is dan wat meer gericht op zweetafvoer en de Löffler is dan de gulden middenweg. Löffler gebruikt de geroemde Transtex technologie (zweetafvoer) in combinatie met een mix van natuurlijke materialen aan de buitenkant.

Voorbeeld 3: lage intensiteit
Ik ga stevig wandelen en het is buiten minder dan 10 graden. Ik ben goede wandelaar en wandel  stevig door en dit voor een langere tijd (minstens 1uur). In deze situatie leggen we de nadruk op isolatie en draagcomfort en minder op zweetafvoer.

Woolpower en Icebreaker zijn 2 wereldmerken die thermoshirts en thermobroeken maken met de beste merinowol. Icebreaker en Woolpower hebben het volledige proces in eigen hand en ze hechten veel belang aan het welzijn van zowel mens en dier. Deze baselayers houden je echt warm, zijn zeer aangenaam en zacht om te dragen en voeren je transpiratie goed af. Odlo Extra Warm is synthetisch en zit net iets strakker op de huid.

Heb je nog extra advies nodig? Stel je vraag op info[@]thermokleding.nl 

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »