Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Woensdag 10 September 2014

Het belang van goede hardloopkleding

Thermowear legt uit wat het belang is van goede hardloopkleding.
Het belang van goede hardloopkleding. Waar moet je op letten bij de aanschaf?
Of je het nu doet om je conditie op peil te houden, of omdat je gewoon enorm graag je eigen tijd wil verbeteren: hardlopen is een geweldige hobby waar je zowel fysiek als mentaal van profiteert. Maar zoals het gezegde gaat, je bent slechts zo sterk als je zwakste schakel. En ook bij hardlopen gaat dit op. Want terwijl iedereen inmiddels wel het belang van goede hardloopschoenen kent, is het net zo belangrijk dat de rest van je outfit van goede kwaliteit is.

Tot aan het ondergoed

Je staat er misschien niet direct bij stil, maar je ondergoed kan het verschil maken tussen de snelste tijd of een rot-training. Omdat je ondergoed het dichtst op je huid zit, komt het veel in contact met zweet. Daarom is het belangrijk dat je ondergoed kiest wat zweet goed afvoert. Als je lichaam nat blijft, koel je namelijk snel af en nemen je kansen op blessures (en niet te vergeten spierpijn) toe. Maar tegelijkertijd is het ook belangrijk dat niet al je lichaamswarmte wordt afgevoerd. Daarom is het écht de moeite waard om te investeren in goede tops en boxers.

Bovenkleding

En wat opgaat voor het ondergoed, geldt natuurlijk ook voor je bovenkleding. Het heeft weinig zin om een kwalitatief goede, vocht afvoerende boxer te kopen als de broek die je eroverheen draagt geen vocht of warmte doorlaat. Bij de bovenkleding is het bovendien ook erg prettig als de naden plat gestikt zijn, het zogenaamde flat lock stikken. Hierbij zijn de naden vrijwel niet voelbaar, waardoor je veel minder snel schuur- en schaafwonden krijgt van je kleding tijdens het rennen. En als je liever helemaal geen naden hebt, bestaan er ook naadloze tops, zoals de Craft stay cool sportshirts.

Sportsokken

Een ander belangrijk onderdeel van je outfit zijn je hardloopsokken. Ook hier wil je weer sokken die het zweet van je voeten goed opnemen en afvoeren. Maar hier speelt nog een ander aspect mee: van kwalitatief slechte sportsokken is de kans dat je blaren krijgt veel groter. En niets is zo vervelend als een run moeten onderbreken vanwege blaren. Vaak komt dit vanwege dikke, harde naden in de teen van je sok. Goede sportsokken zijn ook flat lock gestikt of hebben helemaal geen naden. Tegelijkertijd hebben ze een bedje van badstof. Hierdoor schuift je voet niet in de sok, maar dempt het tegelijkertijd wel de beweging van het rennen. Ook wel zo prettig!

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »