Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Zondag 11 Augustus 2013

Hardlopen met de hond

Ken je dat? Dan heb je ineens zo'n dag dat het hardlopen voor geen meter gaat en dat alles tegen zit. Gisteren had ik zo'n dag en aanvankelijk begon het best ok. Lag dat aan mijn hond of was ik de schuldige?

Ik loop graag hard en meestal is dat een keer of drie per week en dan ongeveer een uurtje. Ik ben zeker geen professional, maar ik vind het lekker en bovendien is het leuk om de thermokleding uit te testen voor de zaak. Zo kom je steeds meer te weten of de spullen die je verkoopt. Het doel is de functionele sportkleding beter te begrijpen en zo een goed advies te kunnen geven aan onze klanten. Effin, de kledingkasten van ons hangen inmiddels vol met allerhande hardloopkleding, dus we testen lekker door.

Bij het hardlopen maak ik gebruik van een Suunto t3d hartslagmeter die ik kan koppelen aan een Footpod en aan de kilometerteller op mijn fiets. De footpod is wel gaaf, want hiermee kun je meten hoe hard je loopt. Het komt redelijk overeen met de echte kilometers, als je hem maar goed ijkt. Het beestje is meer dan goed genoeg, ik heb geen behoefte aan een hartslagmeter met GPS of een verbinding met het spacelab van de NASA. Mijn hartslag moet goed gemeten worden en dat moet ik redelijk goed terug kunnen zien. Dat is er handig als je een trainingsprogramma volgt dat gebaseerd is op je hartslag. Al het andere zijn gadgets en doen er niet veel toe.

Ik maak bij het hardlopen ook vaak "gebruik" van onze hond, want die moet toch naar buiten en kan dan net zo goed een uurtje meelopen. Zo combineren we een hoop zaken en dat scheelt weer tijd.

Nike sportkleding

Ik liep deze keer hard in wat sportkleding van Nike dat ik nog moest testen. Fijne short en lekker luchtig shirtje. Precies goed voor de temperatuur van de dag. Nike sportkleding is eigenlijk altijd wel goed en dat komt ook omdat het redelijk algemeen van aard is. Het past altijd wel en is niet zo prijzig. Dus na een seizoen geef je het aan een goed doel of de goedzooi bijvoorbeeld. En dan pak je weer wat nieuws uit de kast dat nog getest moet worden voor THERMOWEAR.nl.

Maar goed, het hardlopen dus. Ik heb een heerlijke route die door het bos loopt en langs een kanaal. Er zit ook een open stuk tussen voro als je even wil afkoelen. Vrij gevarieerd en eigenlijk alleen maar zandpad. Lekker zwaar voor de benen dus.

Nu ik er zo over nadenk vraag ik me eigenlijk af of ik het wel was die zijn dag niet had tijdens het hardlopen. het zou ook heel goed onze hond geweest kunnen zijn, want ik moest constant achter dat beest aanlopen. "Hup, doorlopen!". Nou ja, en dat een keer of veertig per kilometer, dus op een gegeven moment was mijn hartslag van zijn padje en de ademhaling was ook helemaal zoek. Dat krijg je dus als je toch niet even lekker geconcentreerd bezig bent.

Halverwege mijn rondje was het zó dramatisch, dat het wel leek alsof ik stroop in mijn benen had zitten. Niet normaal en zeker niet vooruit te branden. Dat kwam natuurlijk door de storende factor die ik bij mij had. Die hond!

Nou ja, het is een leuk beestje en je kan niet alles hebben, toch? Uiteindelijk plofte ik toch nog met een redelijk gevoel op de bank en kijk al weer uit naar morgen. Hoop wel dat het niet meer zo heet is, want daar ben ik wel klaar mee. :)

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »