Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Woensdag 13 Maart 2013

Haha! Een fietsonderbroek?

Ja, je lacht er misschien om maar ze bestaan écht!

Wielrenners en moutainbike fietsers weten natuurlijk al lang van het bestaan van deze onderbroeken met zeem af, maar er is ook een grote groep fietsers die hier geen weet van hebben. Wat nou als je een dag op pad wil met de vereniging en je hebt geen zin om meteen je dure Sugoi bibshort uit de kast te trekken? Het is zeker niet comfortabel en bovendien ziet een bib short in combinatie met je trui en je gewone schoenen er op z'n zachtst gezegd wat vreemd uit.
 

De oplossing is een sport onderbroek te nemen met een ingenaaide zeem er in. Dit heet een fiets onderbroek. De zeem en broek werken hetzelfde als bij een normale fietsbroek, alleen is de stof wat dunner.

Odlo fietsonderbroek met zeem.
Odlo Light fietsonderbroek met zeem.
Odlo heeft een erg goed exemplaar op de markt, waarmee je met gemak een dag recreatief kan fietsen, terwijl je toch je gewone broek aan hebt. Dat kan een sportbroek zijn, een bermuda of een afritsbroek bijvoorbeeld. Een fiets onderbroek draag je zonder gewone onderbroek. Je zit dus direct met je billen op de zeem. Dat is nodig, want extra lagen stof zouden er alleen maar voor kunnen zorgen dat je gaat glijden en dat is tijdens het fietsen niet prettig.

Ik vind zelf de fietsonderbroek een heel goed alternatief voor een professionele fietsbroek. Je kan net even wat beter uit de voeten qua kleding. Het ziet er niet uit alsof je meteen met een pamper rondloopt, en het draagt er prettig. De zeem die Odlo in deze onderbroek voor het fietsen gebruikt is prima. Het is niet de meest uitgebreide zeem met de allernieuwste technieken, maar meer dan voldoende voor de recreatieve fietser die lekker een dag op pad wil met de fiets.

Wil je meer fietskleding bekijken, begin dan hier: Thermowear > fietsen

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »