Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Woensdag 13 Maart 2013

Getest: FALKE RU Energizer. Maken of kraken?

De grote hype rondom compressie sportsokken is nu wel zo'n beetje over, maar de ontwikkelingen staan niet stil.

Eén schoenmaat, maar andere kuitmaat

Het probleem met compressiekousen is dat ze vaak worden aangeboden op schoenmaat. En dat is natuurlijk vreemd, want mijn kuiten zijn lang niet zo dik als die van een wielrenner, terwijl we misschien wel dezelfde schoenmaat hebben. Het gevolgd is dat de sokken bij mij niet zo bar veel compressie leveren en bij meneer de wielrenner stroomt er geen bloed meer naar zijn tenen.

Inmiddels is ook dat probleem verholpen, want tegenwoordig koop je óf compressie stukken voor je kuiten (dus zonder sok), óf je laat speciale kousen aanmeten, óf je gaat voor een compressie rondom je voet en neemt de rest voor lief. Daarnaast worden de sokmaten van tegenwoordig niet meer uitsluitend aangeboden in schoenmaat, maar is de schoenmaat ondergeschikt geworden aan de omvang van de kuiten; daar waar de compressie in dat geval het belangrijkst is.

Maar ook hier is er weer een nieuwe ontwikkeling en dat zijn bijvoorbeeld de FALKE RU Stabilizer hardloopsokken met compressie.

Een halve running sok met compressie

De sok is een afgeleide van de ervaringen die Falke heeft opgedaan met de RU Energizer. Deze sok kwam / komt tot net tegen de knieholte en biedt compressie vanaf net na de tenen tot over je kuiten. Ik heb hier afgelopen zomer veel mee gelopen en ze bevallen erg goed. Over het gehele onderbeen worden de klappen en vibraties goed opgevangen. Ook van andere lopers die met deze sokken lopen hoor ik uitsluitend goede verhalen.

De FALKE RU Stabilizer is een half hoge sok die voornamelijk compressie geeft op de wreef, rondom de enkels en net er boven. Zodra je de hardloopsok aan trekt voel je direct waar je pezen en spieren worden vastgeklemd. Trek daarnaast je schoenen nog eens stevig aan en je kan geen kant meer op.

Tijdens het hardlopen voel je daadwerkelijk dat de compressie rondom je enkels en wreef positief uitpakken. Je zit slanker in je schoenen om het maar even zo te zeggen. Het enige puntje van kritiek is dat ik de onderzijde bij de bal van je voet wat glad vind aanvoelen tijdens het lopen, maar ik ben natuurlijk meneertje ongeduld en heb ze niet eerst in de wasmachine gewassen. Gewoon zo uit de verpakking en direct 10km gelopen.

Prima hardloopsok van FALKE

Ik vind de Stabilizer een fijne sok en past goed in het rijtje van de RU3, echter is deze sok wat dunner. De compressie is ook wel iets anders, want de FALKE RU3 biedt over de gehele voet compressie. De Stabilizer doet dat iets minder verdeeld over de hele sok, maar gaat dus specifieke plaatsen van je voet ondersteunen.

De thermische regulatie van de sok is ook prima. Ik droeg ze ongeveer bij 0 graden en had geen overdreven koude of te warme voeten.

Zoek je een hardloopsok die je een steviger gevoel geeft rondom je enkels, achillespees en je wreef, dan is deze sok echt top. Voldoende compressie, prima ventilatie en zeer geschikt om te dragen tijdens training of wedstrijd.

De FALKE hardloopsokken kun je bestellen op de website van THERMOWEAR.nl.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »