Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Dinsdag 24 Januari 2017

Falke Walkie Light Wandelsokken Review

Nieuw bij Thermowear: Icebreaker wandel sokken voor 4 seizoenen.

De Falke Walkie Light is een lichte trekkingsok en wandelsok met een aparte pasvorm voor de linkervoet en de rechtervoet. De Falke Walkie Light is geschikt voor zowel sportieve momenten als gewoon dagelijks gebruik.

Wandelsokken met wol.

Het fijne aan de Falke Walkie Light wandelsokken is dat deze voorzien zijn van maar liefst 66% scheerwol. Het van natuurlijk ademend vermogen van wol is iets dat juist bij het gebruik van wandelsokken uitstekend van pas komt. Niets zo erg als knetter warme zweetvoeten waar je nog uren mee moet doorlopen. De wol is in staat om het te veel aan warmte snel los te laten en wanneer er een te kort aan warmte dreigt te ontstaan, dan wordt deze vastgehouden zodat de huid op temperatuur blijft.

De Falke Walkie Light zijn snel droog en houden weinig zweet vast.

Alhoewel wol van zichzelf langzamer droogt dan een super dunne wandelsok van Coolmax materiaal, is de Falke Walkie Light wandelsok toch vrij snel droog. Zeker als tijdens de tussenstops even de schoenen losgemaakt kunnen worden, zal je merken dat het te veel aan hitte snel verdwijnt. Overigens hebben alle wandelsokken hier wel last van en sommige synthetische sokken die ik in mijn kast heb liggen zorgen er voor dat mijn voeten zó erg gaan zweten, dat je haast badslippers aan moet trekken...

Warme voeten tijdens het wandelen is onoverkomelijk en afhankelijk van hoe goed je wandelschoenen ademen of hoe dik ze zijn zal je hier meer of minder last van hebben. Ik ken ook mensen die nooit zweetvoeten hebben en ik ken er ook genoeg die al zweten als ze alleen al dénken aan een rondje wandelen. :)

L + R markering op de Falke Walkie Light wandelsokken.

De Falke Walkie Light wandelsokken hebben net als alle andere trekkingsokken van Falke een linker- en een rechtersok. De sokken zijn anatomisch gevormd, dus een linkersok aantrekken aan je rechtervoet zal heel vervelend aanvoelen. Doordat de sok goed op de vorm van je voet is toegesneden is de pasvorm zeer prettig. Nergens heb je een te veel aan stof en de wandelsok sluit dan ook zeer prettig aan.

De schacht van de Falke sokken is voorzien van een elastaan draad en dat zorgt er voor dat de sok goed op zijn plek blijft zitten. Hij knelt niet, maar zit wel strak genoeg om goed te blijven hangen gedurende de hele dag.

Degene die ooit begonnen is met Falke sokken te maken heeft waarschijnlijk vaak genoeg ruzie gehad bij het opvouwen van de was omdat alle sokken door elkaar raakten. Welke wandelsok hoort bij welke trekkingsok? Daar hebben ze bij Falke ook iets op gevonden: iedere sok heeft aan de onderzijde een maataanduiding ingebreid gekregen waardoor de Falke Walkie Light wandelsokken nu gemakkelijk bij elkaar te halen zijn als je ze gewassen hebt.

De mening van Thermowear.

Thermowear heeft de wandelsokken getest tijdens lange wandelingen in Noorwegen, Nederland en België en is tot de conclusie gekomen dat het niet nodig is om specifiek een Falke TK5 wandelsok te dragen, of een Falke TK4. Met de Falke Walkie Light wandelsokken kun je écht alle kanten op en ze voldoen meer dan goed genoeg voor middelzware en lichte wandelschoenen in alle jaargetijden. Kortom, de Falke Walkie Light wandelsokken zijn heerlijk allround!

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »