Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Woensdag 13 Maart 2013

En toen zat je met je blote rug op de fiets. Brrr...

Buiten is het lente zonnetje af en toe al aanwezig en dus begint het bij veel wielrenners al weer te kriebelen. Nog heel even en er kan weer gefietst worden! Gezellige toertochten met je maten, of gewoon stug in je eentje 100km knallen en stuk gaan.

Ieder z'n ding natuurlijk. Zelf ben ik meer van het rustige rijden en word dan ook vaak voorbijgeflitst door hele groepen wielrenners die lekker achter elkaar aan waaien. Ik vind het heerlijk om lekker een paar uurtjes op de pedalen te staan, iPod in de oren en te genieten van het uitzicht dat Drenthe te bieden heeft.

Maar waar ik niet tegen kan is dat na een uur ineens mijn thermoshirt uit mijn broek komt zetten! Verdorie, dat is wel zo vervelend... Het is mij nog wel eens gebeurd met de ondershirts van FALKE, maar die hebben tegenwoordig de shirts wat langer dan twee jaar geleden. Dat probleem is bijna opgelost.

Het enige shirt dat bij mij lekker goed op zijn plek blijft zitten is het Craft Be Active Extreme thermoshirt. Deze heeft een mooi verlengd rugpand, de stof is erg elastisch en sowieso is het een vrij lang model. Het opstaande kraagje is met name voor het wielrennen erg prettig. Het houdt nét weer even wat meer rijwind tegen dan met een lage hals. En ik ben fan van de lange mouwen van dit model.

Ik fiets zelf met een gewone fietsbroek, een Sugoi RS Short, en een bib short, dat is een fietsbroek met van die charmante bretels er aan vast. Het grootste verschil tussen beide is dat het korte model een vrij stevige elastieken band rondom je middel heeft en dat zie je bij de bibshort niet terug. Hier zou het nadeel kunnen zijn dat wanneer je de maat niet goed neemt, de schouderbanden zouden kunnen gaan snijden en dat je wellicht soort van opgehangen wordt in je eigen fietsbroek. Dat hou je een uurtje vol, maar daarna gaat het toch knellen en krijg je last van je schouders.

Hoe dan ook, het shirt van Craft blijft lekker op zijn plek zitten en fietsen met een blote rug is voor mij geen optie. Een aanrader dus mocht je vaak diep voorover gebogen op de fiets zitten.

Een volgende keer zal ik het verschil uitleggen tussen de gewone Be Active van Craft en de Be Active Extreme. Er zit zo veel verschil tussen, dat ik vreemd vind dat ze beiden "Be Active" in de naam dragen.

Veel fietsplezier de komende dagen en als je tocht op je rug voelt, dan weet je dat het tijd is voor een nieuw shirtje. :)

Ohja, voor ik het vergeet; ook voor vrouwen is dit shirt verkrijgbaar en volgens mij zelfs in fel rood. Hoe cool is dat?

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »