Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Donderdag 20 November 2014

Doe mee met onze merino wol Revolution!

Odlo Revolution thermokleding met merino wol.
Veel thermo-goeds komt uit Noorwegen. En ook Odlo is hier geen uitzondering op! Wat begon als een klein bedrijf, is nu uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van thermokleding ter wereld. Hun kleding wordt gedragen door de Noorse sportteams, evenals verschillende topatleten. En Odlo blijft innoveren.

Met de continue uitbreiding van hun assortiment hebben zij voor alle weersomstandigheden inmiddels een uitgebreide set van thermokleding ontwikkeld.

Odlo kleedt de Noorse atleten

Als Noors atleet kond Odd Roar Lofterød uit eigen ervaring vertellen hoe koud de trainingen konden zijn. Hieruit ontstond het idee om van verschillende synthetische materialen een warm, maar ook effectief thermopak te ontwikkelen, wat tegelijkertijd niet afdeed aan sportprestaties. Dit begon met de introductie van warme thermobroeken voor schaatsers, maar werd al snel doorontwikkeld naar de eerste complete elastische ski-outfit. Deze innovatie sloeg aan en in 1963 was de eer aan Odlo om de kleding van het Noorse skiteam voor de Olympische winterspelen van 1964 te ontwikkelen. En daar bleef het niet bij, want Odlo's succes bleef groeien. Als resultaat van hun innovaties kleedden tijdens de Spelen van 1972 22 nationale teams zich in een Odlo-outfit. Dat geeft natuurlijk een goed visitekaartje af naar de rest van de wereld, en niet lang daarna ging de thermokleding van Odlo ook internationaal over de toonbanken.

Odlo en Cubic vezel

Maar wat maakt Odlo dan zo bijzonder? Naast dat zij ook heel effectief inspelen op het drie-lagensysteem en inmiddels thermowear voor vrijwel alle takken van sport hebben ontwikkeld, Hebben zij ook een bijzondere high-tech vezel gemaakt: de Odlo-vezel. Deze vezel is doorweven met zilver-ionen. Zilver-ionen zijn bijzonder effectief in het bestrijden van bacteriën, wat op zijn beurt weer inhoudt dat bijvoorbeeld zweetluchtjes sterk verminderd worden. Bovendien introduceerden ze kort na de Odlo-vezel de Cubic vezel: Deze is hol van binnen, waardoor zweet heel gemakkelijk afgevoerd kan worden. Beiden erg prettig voor de actieve atleet!

Merino wol Revolution

Kort geleden heeft Odlo een bijzondere lijn ontwikkeld, waar we bij Thermowear natuurlijk erg mee in onze nopjes zijn: De Merino Wol Revolution. Deze lijn combineert alle fijne eigenschappen die Odlo in de synthetische vezels heeft ingebouwd met het natuurlijke van merinowol. De merinowol voelt heerlijk zacht aan dankzij de licht opgeborstelde binnenzijde, en houdt de temperatuur van je lichaam op peil. Dit comfort in combinatie met alle vochtafvoerende en zweetluchtwerende eigenschappen van de Odlo-vezel zorgt voor een heerlijk kledingstuk, wat niet alleen tijdens de wintersport, maar ook tijdens wandeltochten of gewoon koude avonden van pas zal komen!

Neem eens een kijkje bij ons Odlo thermokleding assortiment. Daar zit voor elk seizoen en voor elke sport een geschikte outfit bij. En als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »