Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Maandag 8 September 2014

De vijf leukste wintersportbestemmingen van Europa

Dit zijn de vijf leukste wintersporbestemmingen van Thermowear.
Dit zijn de vijf leukste wintersporbestemmingen van Thermowear.
Sommige mensen vinden het verschrikkelijk, anderen kijken er een heel jaar naar uit: wintersport! En als je bij die laatste groep hoort, kan je nooit te vroeg zijn met beslissen waar je heen gaat. Daarom hebben we vijf van de leukste wintersportbestemmingen in Europa op een rijtje gezet voor je. Om inspiratie op te doen, maar ook om gewoon alvast in die stemming te komen!

1. Les Trois Vallées - Frankrijk

In de verschillende valleien van dit skigebied is het heerlijk vertoeven. Het gebied omvat ruim 600 km aan pistes en is geschikt voor de beginnende, maar ook gevorderde skiërs en snowboarders. Het grootste gedeelte van de pistes ligt rond de 3000 meter, en Cime de Caron, Breche de Rosaël en Pointe de Thorens liggen daar nog boven. Voor de doorgewinterde skiër is er bovendien de Grand Tour de Trois Vallées, waarop je binnen één dag alle skigebieden aandoet. En vergeet niet de 'vergeten' vierde vallei eens aan te doen. Vanuit Val Thorens kan je Cime de Caron bereiken, en in deze vallei afdalen richting Orelle.

2. Silvretta Arena Ischgl - Oostenrijk

De Silvretta Arena staat bekend om zijn bijzondere opening en afsluiting van het skiseizoen: een groots openluchtconcert op de Idalp met bekende namen zoals Katy Perry, Bon Jovi en Tina Turner. Maar de tijd daartussen is natuurlijk waar het om gaat! Met 250 km piste is het iets kleiner dan Les Trois Vallées, maar zeker niet minder leuk. Bovendien is dit skigebied voorzien van hypermoderne skiliften (verwarmde stoelen!) die je binnen een mum van tijd naar de verschillende toppen brengen. Maar je kunt er ook prima langlaufen, wandelen, rodelen of schaatsen. En natuurlijk après-skiën!

3. Alpenarena Flims/Laax/Falera - Zwitserland

In de Alphenarena kan je een lang seizoen skiën: doordat de 220 km aan pistes tussen de 1100 en 3000 meter ligt, is er vaak vanaf half oktober al sneeuw te vinden. Het gebied is goed toegankelijk met 29 skiliften die vanuit de dorpjes naar de pistes leiden. Voor de beginnende skiër zijn er milde pistes te vinden bij Nagens en bij Crap Sogn Gion. Maar ook de gevorderde wintersporter kan hier aan zijn trekken komen: freeride afdalingen staan zelfs aangegeven op de kaarten. Ook zijn er twee grote funparks aangelegd voor de snowboarders. Genoeg om je op uit te leven dus!

4. Espace Killy - Frankrijk

Bij Tignes en Val D'Isere kan je, in de ogen van kenners, een van de beste skigebieden ter wereld vinden. Espace Killy telt ruim 300 kilometer aan pistes. Het is een uitgestrekt gebied, wat voor zowel beginnende als gevorderde skiërs iets te bieden heeft. Van lange uitgestrekte hellingen, tot een zwarte piste die begint op Roche de Bellevarde en 1000 meter lager eindigt in Val D'Isere. Ook hier is het gebied ruim voorzien van verschillende skiliften, kabelbanen en skibussen die je naar verschillende plaatsen in het skigebied kunnen brengen. De twee gletsjers die bij Espace Killy liggen zijn bovendien ook erg leuk om te bezoeken, en de après-ski die te vinden is in de verschillende dorpjes maakt je wintersport compleet. Kortom, een compleet skiparadijs!

5. SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental - Oostenrijk

Anders dan de andere skigebieden in deze lijst zijn de pistes hier niet te vinden op steile hellingen. In plaats daarvan ligt SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental wat lager, op de glooiende en golvende heuvels van de Alphen. Het grootste gedeelte van dit 280 km grote gebied is voor beginnende of gemiddelde skiërs, met voornamelijk blauwe en rode pistes. Met het grote aanbod aan kinderpistes is dit bij uitstek een gebied waar gezinnen zich goed vermaken. Bovendien zijn er verscheidene skitochten in dit gebied te vinden, variërend van 12 tot 30 km. De meeste pistes zijn goed bereikbaar met de verschillende skiliften, alhoewel je er soms eerst een bus naartoe moet nemen. En als je even klaar bent met de wintersport, kan je altijd wat gaan eten of drinken in een van de talloze restaurantjes naast de hellingen.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »