Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Donderdag 30 Oktober 2014

De mooiste bossen van... Nederland!

De mooiste bossen van Nederland.
De mooiste bossen van Nederland waar je heerlijk kunt wandelen.
Voor prachtige natuur hoef je helemaal niet zo ver te gaan. In ons eigen kikkerlandje is ook meer dan genoeg te bewonderen. Heerlijk voor een wandeling, een hardloopsessie of misschien wel voor een dagje paardrijden. En wat is er mooier dan een dagje bos in het seizoen waarin alle bladeren van kleur veranderen? We hebben een aantal van de bijzondere en mooie bossen die Nederland rijk is op een rijtje gezet:

Staatsbossen - Grolloo

Rond deze tijd van het jaar kleurt een groot deel van Drenthe geel. Drenthe is de thuisbasis van Thermowear, dus hier zijn we veelvuldig te vinden! Op zoek naar een boom die bestand was tegen alle weersomstandigheden, en die het bovendien ook goed deed op de heidevelden is bij de aanleg van de Drentse bossen gekozen voor de Lariks. Het bijzondere van deze bomen is dat ze, in tegenstelling tot andere naaldbomen, hun naalden in de winter verliezen. Maar voordat dit gebeurd, kleuren de naalden korte tijd geel. En met 5000 hectare volwassen bos is er genoeg bos om te zien.

Kaapse Bossen - Utrecht

Centraal in Nederland ligt een uitgestrekt wandelbos. De Kaapse bossen, van oudsher een heide- en zandvlakte, is omgetoverd tot een verzameling van allerlei soorten flora en fauna. Je kan het bos zelf, of onder leiding van een boswachter ontdekken. Bovendien kan je vanaf De Kaap, een uitkijktoren van maar liefst 25 meter hoog, uitkijken over de Utrechtse heuvelrug. Een prachtige plek dus.

Kastanjedal - Nijmegen

De naam zegt het al, het kastanjedal staat vol met gigantische kastanjebomen. Bijzonder is dat deze kastanjebomen niet van nature in Nederland voorkomen. Het zijn namelijk tamme kastanje! Het leuke hiervan is dat je tamme kastanjes kan eten, ze zijn heerlijk om bijvoorbeeld op een kampvuur te poffen. Bovendien staat in het Kastanjedal de oudste boom van Nederland, 'de Kabouterboom'. Met een omtrek van 8,5 meter is hij niet te missen.

Geulvallei - Zuid-Limburg

In het heuvellandschap van Zuid-Limburg vind je een afwisselend gezicht. De bomen groeien op de heuvels en door het hoogteverschil kan je op sommige punten zelfs boven het bladerdak uitkomen. In de herfst kleuren de bomen die je

daar kan vinden in alle kleuren denkbaar. En door het hoogteverschil is het een prachtige plek om bijvoorbeeld te gaan mountainbiken.

En als je dan lekker een dagje de bossen in gaat, zorg je dan wel dat je er goed op gekleed bent? Nu de temperaturen weer dalen is een fijne thermo onderbroek geen overbodige luxe. Maar ook een thermoshirt of -legging houdt je behaaglijk warm tijdens je dagje uit. Neem eens een kijkje bij ons assortiment wandelkleding!

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »