Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Woensdag 6 Mei 2015

Corrigerend ondergoed

Corrigerend ondergoed kan je helpen tijdens het sporten, maar is het wel echt corrigerend ondergoed?

Corrigerend ondergoed is er in vele soorten en maten en vaak word dit ondergoed gedragen om de ruime behuizing van het geweldige lichaam wat te verbloemen, of het wordt gedragen ter ondersteuning van de spieren tijdens vibraties die optreden tijdens het sporten en bewegen.

Wanneer mag je van echt corrigerend ondergoed spreken? Zelf denk ik dat dit mag als er daadwerkelijk een correctie word uitgevoerd op de houding van het lichaam, of op een lichaamsdeel. Je hebt corrigerend ondergoed dat er voor zorgt dat de buik dunner lijkt, maar er is ook corrigerend ondergoed waardoor je gehele houding veranderd.

Ondergoed dat strak zit en een superieure compressie levert om zodoende de spieren en pezen te ondersteunen is wat mij betreft geen corrigerend ondergoed. Ze helpen wel degelijk om de vibraties en trillingen in je lichaam tegen te gaan tijdens het sporten, maar in wezen corrigeert het je houding niet.

Enkele voorbeelden van spierondersteunende onderkleding die trillingen tegen gaan van spieren en pezen zijn:

Falke Athletic Light
Odlo Evolution Light
Nike Combat Pro Compression
Echte compressie sportkleding mag het niet genoemd worden, maar ze leveren wel degelijk voldoende compressie om het je aangenamer te maken.

De truc is simpel: hoe minder er meebeweegt, trilt, hobbelt en golft tijdens het sporten, des te makkelijk is het bewegen. Hoe makkelijker je beweegt, des te lekker je je voelt en des te minder kans op blessures. Het dragen van sportief corrigerend ondergoed kan je dus prima helpen om je lekker te voelen tijdens het sporten.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »