Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Vrijdag 14 November 2014

Blijf lekker warm op de fiets met Thermowear!

Hoe blijf je warm op de fiets in de winter?

Wat begint als een goed initiatief na een zomervakantie vol barbecues, eindigt vaak al snel zodra de temperaturen dalen. Fietsen naar het werk, zeker als het een flinke afstand is en winter voor de deur staat, kan ongenadig koud zijn. Gelukkig is daar een simpele oplossing voor. Met de juiste kleding kom je zowel letterlijk als figuurlijk een heel eind!

Ondergoed

Om maar bij het begin te beginnen: warm blijven tijdens zo'n koude fietstocht valt of staat met goed ondergoed. En dan praten we niet over de prijs van een boxer, maar over kwalitatief duurzame onderkleding. Het zal vast niet als een verbazing komen dat Thermowear merino wol als beste keus beschouwt. Deze wol heeft namelijk heerlijke temperatuurregulerende eigenschappen. Dat houdt in dat het zweet gemakkelijk wordt afgevoerd als je stevig doortrapt, maar dat de merino wol ook goed isoleert als je voor het stoplicht staat. En omdat het het zweet zo weg is, ben je droog tegen de tijd dat je op je werk aankomt. Bovendien kriebelt merino wol als een van de weinige wolsoorten niet, dankzij de langere vezels waar het uit bestaat.

Shirts en broeken

Maar daar houdt het natuurlijk niet op. Ook het juiste thermo shirt (en thermo broek) helpt om je warm te houden. Veel van onze merino shirts zijn prima te dragen als top voor overdag, dus als je het snel koud hebt op kantoor is dit ook zeker aan te raden. En ook fijn: merino wol is van nature antibacterieel, door de oliën die zich in de vezels bevinden. Hierdoor kan je een kledingstuk vaker achter elkaar dragen, zonder dat je collega's zich afvragen of je ooit van deodorant hebt gehoord.

Let op de ledematen

We schreven er al eerder over hier, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Met goede handschoenen, sjaals, sokken en mutsen voorkom je bevriezing, of 'frostbite' aan je uitstekende delen. Met een kwartiertje in de gure wind kunnen je handen al behoorlijk dood aanvoelen. Op dat moment zijn er al ijskristallen gevormd bij, of zelfs in je huidcellen, wat een voorstadium van bevriezing is. Zorg er dus voor dat je goed voorzien bent en je handen, voeten en gezicht beschermd. Thermowear heeft een leuke selectie van accessoires voor je (ja, óók van merino wol) waarmee je zeker weten warm aankomt op kantoor.

Zo zie je, fietsen in de winter hoeft helemaal geen straf te zijn. Met de juiste outfit blijf je de hele rit fris, en ook belangrijk, lekker warm.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »