Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Maandag 15 September 2014

Bergans of Norway

Bergans of Norway thermokleding is perfect voor de wintersport.
Sinds kort hebben wij een nieuw merk in ons assortiment, Bergans of Norway. Met een geschiedenis die meer dan 100 jaar teruggaat is Bergans een gevestigde fabrikant van outdoor-artikelen en thermokleding, zowel in Scandinavië als in de andere delen van Europa. Bovendien is het onderdeel van hun missie om hun producten zo duurzaam en diervriendelijk mogelijk te produceren. Een heldere insteek dus!

Patent nr. 20547

Ole F. Bergan, jager en fanatiek wandelaar, had na een lange wandeling schoon genoeg van zijn zere rug door de zware bepakking die hij meedroeg. Hij besloot een frame te ontwikkelen om de last te ondersteunen tijdens het wandelen. De eerste Bergans-rugzak was geboren, het patent werd aangevraagd en toegekend onder nr. 20547 en tot op vandaag worden de Bergans-rugzakken met dit herkenbare frame geproduceerd. Niet lang daarna verdiepte het bedrijf zich in het produceren van verschillende artikelen zoals survivalmessen en skibinders.

Rond 1960 begon het bedrijf met het produceren van thermoslaapzakken voor zowel binnen- als buitengebruik. Snel daarna volgden verschillende lijnen met wandel- en werkkleding. Met deze producten konden zij een gezond, stabiel bedrijf neerzetten waar tegelijkertijd altijd ruimte voor nieuwe producten was. In de afgelopen jaren is het gebruik van merinowol steeds populairder geworden, en het was dus ook een logische stap voor Bergans om met hun achtergrond in thermowear over te gaan naar merinowollen thermokleding.

Merinowol

De omschakeling naar merinowollen thermokleding hebben ze handig aangepakt. Om voorbereid te zijn op allerlei weertypes heeft Bergans meerdere lijnen ontwikkeld, die elk verschillen in de hoeveelheid merinowol. Zo bevat de Soleie-lijn 150 gram per vierkante meter. Heerlijk om te dragen in de zomermaanden, omdat merinowol het zweet van je lichaam erg goed opneemt en naar buiten afvoert om daar te laten verdampen. De Fjellrap-lijn daarentegen is iets dichter: 210 gram merinowol per vierkante meter. Het isoleert daarom goed genoeg om je ook in de koudere maanden op temperatuur te houden. En als je de échte kou gaat opzoeken, kom je met de Krekling- en Svartull-lijnen erg goed weg. Met maar liefst 260 en 320 gram wol per vierkante meter krijg je het hier niet snel koud in.

Het voordeel is dat je je in al deze lijnen nog steeds vrij kan bewegen. Je hoeft dus niet in te leveren op je bewegingsvrijheid in ruil voor warmte. Bovendien heeft merinowol de fijne eigenschap dat het niet gaat stinken, ook niet na een paar dagen dragen.

Diervriendelijk en verantwoord

Met alle merinowol die gebruikt wordt is het als bedrijf verleidelijk om naar een goedkope inkoper te gaan. Helaas gaat dit vaak gepaard met onnodig dierenleed. Daarom heeft Bergans besloten om enkel met diervriendelijke boerderijen in zee te gaan, die hun schapen goed behandelen. Hetzelfde geldt voor het dons wat in sommige producten gebruikt wordt: Dit wordt alleen ingekocht als aangetoond kan worden dat de leverancier het heeft verkregen als bijproduct van slachtafval. Zo worden er ook geen ganzen geplukt enkel voor hun dons.

Ook bij de productie en distributie wordt rekening gehouden met het milieu. Daarom worden er zo min mogelijk chemicaliën gebruikt. Een goed voorbeeld hiervan is PFOA: een chemisch stofje wat wordt gebruikt om stof vuil- en waterdicht te maken. Dit wordt niet enkel bij textiel, maar ook bij bijvoorbeeld frituurpannen gebruikt. Deze stof wordt maar heel langzaam afgebroken hoopt zich daarom op in het milieu en het menselijk lichaam, terwijl niemand weet wat de lange-termijneffecten hiervan zijn. Bergans heeft daarom besloten om deze stof niet meer te gebruiken in hun producten, en deze op andere manieren stof- en waterdicht te maken. In ditzelfde kader verpakt Bergans hun producten daarom ook in recyclebare verpakkingen, en verschepen ze hun producten waar mogelijk per schip in plaats van vliegtuig. Dit is een stuk minder belastend voor het milieu!

Thermowear als partner

Bergans is dus een bedrijf met een hele duidelijke missie. Naast dat zij zichzelf hebben opgelegd om enkel kwalitatief goede thermokleding te produceren, hebben zij verantwoord en duurzaam ondernemen dus ook erg hoog in het vaandel staan. En dat vinden wij natuurlijk ook belangrijk! Het is dus geweldig om dit merk in onze collectie te kunnen opnemen. Nieuwsgierig geworden? Neem dan vooral een kijkje bij onze Bergans producten. En kom vooral nog eens terug, want het assortiment van Bergans of Norway blijft zich qua producten en kleuren continu uitbreiden!

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »