Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Maandag 16 Maart 2015

Ademende kleding - hoe werkt ademend ondergoed

Hoe werkt ademend sportondergoed en thermokleding? Thermowear legt het voor je uit.
Een technische basislaag, zo noemen we thermo ondergoed dat direct op de huid gedragen word, heeft een extreem hoog ademend vermogen. Vaak wordt deze ademende kleding samengesteld uit materialen die allergisch zijn voor water. Met andere woorden, ze houden bijna geen zweet vast.

Het ademend ondergoed plukt als het ware het zweet van je lichaam en werkt dit weg naar de buitenkant van het ondergoed. Hier wordt het opgepakt door een tweede laag, of verdampt het in de buitenlucht. Het gevolg is dat je lichaam droger aanvoelt, zelfs wanneer je maximaal aan het sporten bent. Deze functie zit verwerkt in elk ondergoed dat gemaakt is van een synthetisch materiaal.

Daarnaast is de kleding voorzien van een speciale breitechniek die er voor zorgt dat lucht er vrij gemakkelijk door de stof heen kan. Bij het winter ondergoed is dat vaak wat lastiger gemaakt omdat lucht dan beter vastgehouden kan worden, maar in de zomerkleding bijvoorbeeld, is de techniek vaak zo speciaal dat er een complete klimaatzone met open mesh structuur ontstaat. Het gevolg is maximale ventilatie en extreem ademende kleding.

Deze twee belangrijke eigenschappen van thermokleding (veel zweet kunnen afvoeren en goed kunnen ventileren) maakt het tot ademende kleding.

Het ademende thermo ondergoed kan gedragen worden als enkele laag, direct op de huid, of als aanvulling op een reeds bestaande laag. Maar telking draag je de ademende kleding direct op de huid. Zo kan het zijn werk perfect uitvoeren en zul je je prettiger en comfortebeler kunnen blijven bewegen.

Wil je meer informatie over ademende kleding en het gebruik van thermo ondergoed, neem dan even contact op met de nummer 1 in thermokleding, we helpen je graag verder!

Tot slot vind je op deze pagina nog een aantal voorbeeldjes van ademende kleding om je op weg te helpen bij het maken van je keuze. Als je helemaal op nul wil beginnen, dan kun je het beste even kijken bij de 'merken-pagina'. Hier vind je alles wat met ademend ondergoed te maken heeft.

Succes!

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »