Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Woensdag 18 December 2019

Winterkleding van merino wol - deze merken zijn goed

Er zijn, ook op het gebied van merinowol ondergoed, meerdere mogelijkheden en om het niet te ingewikkeld te maken behandelen we deze keer twee kledingmerken die warme en comfortabele winterkleding maken van merino wol.

Winterkleding van Icebreaker is 100% diervriendelijk merino wol ondergoed

Het eerste kledingmerk komt uit Nieuw Zeeland en is de bekendste van allemaal: Icebreaker. Dit merk maakt winterkleding van 100% merino wol en hierbij kun je kiezen uit boxershorts, thermoshirts, thermobroeken, tank tops en T-shirts.

Het merk garandeert 100% diervriendelijk geproduceerde merino wol en is daar heel transparant en open in. Je kan op de website van Icebreaker precies zien hoe de schapen worden behandeld, waar ze lopen, hoe de wol wordt gemaakt en wat ze nog meer doen om het diervriendelijk te houden. Icebreaker is een flinke lengte voorsprong zeer vooruitstrevend als het gaat om het inzichtelijk maken van hoe de kleding gemaakt wordt. Echt een aanrader om even op de website te kijken.

Het fijne van de Icebreaker winterkleding is dat het 100% merino wollen ondergoed de warmte loslaat als het te warm is en het juist vasthoudt als je het nodig hebt. Dit ademend vermogen zit van nature in de merino vezel en blijft behouden als er thermokleding van gemaakt wordt. Perfect dus voor de wintermaanden.

Van Icebreaker kun je bij Thermowear twee soorten winterkleding van merino bestellen; een dikke variant en een iets dunnere variant zodat je ook in de zomermaanden warm en verkoelend ondergoed kunt dragen van 100% merino wol. Op onze website vind je alle Icebreaker winterkleding gemakkelijk terug.

De warmste winterkleding is van Woolpower uit Zweden

Een ander kledingmerk dat winterkleding maakt is Woolpower. En dit merk maakt niet zomaar winter ondergoed, maar serieus warm en comfortabel thermo ondergoed. Deze thermokleding mag zich met recht winterkleding noemen, want zelfs het Zweedse leger gaat niet zonder het ondergoed van Woolpower op pad.

Woolpower gebruikt een combinatie van polyester en merino wol en zorgt daarmee niet alleen voor heel erg warme thermokleding, maar ook voor ondergoed dat het zweet goed kan afvoeren. Dat maakt deze winterkleding ideaal voor intensief bewegen als het vriest.

Ook Woolpower is transparant als het gaat om diervriendelijk verkregen wol, maar heeft op de website niet zo uitgebreid veel informatie staan als Icebreaker. Toch geven ook zij de garantie dat de wol diervriendelijk geproduceerd is. Hiervoor hebben ze certificaten uitgegeven die garanderen dat de schapen goed worden behandeld.

Het Woolpower winterondergoed is verkrijgbaar in twee varianten; een 400 serie en een 200 serie. De 200 serie van Woolpower is geschikt om het hele jaar te dragen (niet op een warme zomerdag natuurlijk) en de 400 serie doet daar even een flinke stap bovenop, want hiermee kun je met gemak op extreme sneeuwtochten gaan door Lapland, IJsland, de poolcirkel en de bergen in als het echt slecht weer is.

Zowel de Icebreaker als de Woolpower winterkleding bestel je op de website van Thermowear en bij de producten zelf staat ook nog de nodige uitleg over materiaalsamenstelling, waar de winterkleding voor geschikt is en hoe je het ondergoed het beste kunt dragen.

Wil je meer informatie over winterkleding, dan kun je Thermowear altijd even een berichtje sturen zodat we je goed advies kunnen geven. We helpen je graag verder!

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »