Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Dinsdag 15 Maart 2022

Nijmeegse vierdaagse wandelkleding

De Nijmeegse vierdaagse is één van de leukste wandel vierdaagse evenementen die je kunt lopen. Dagen van gezelligheid, leuke mensen om je heen en natuurlijk een flinke afstand overbruggen. Omdat we wel eens vragen krijgen over het ondergoed dat je het beste kan dragen tijdens de Nijmeegse vierdaagse, geven we je een aantal kledingtips.

Draag een sneldrogend, maar prettig zittende baselayer.

Absoluut het fijnste thermo ondergoed dat we kunnen aanbevelen is thermokleding die voor 100% gemaakt is van merinowol. Dat maakt deze functionele basislaag ook geschikt om te als enkele laag te dragen als het erg warm is. Is het wat frisser dan kun je dit ondergoed perfect combineren met een fleece of trui bijvoorbeeld. Merino thermokleding reguleert je lichaamstemperatuur als geen ander. Het kriebelt niet en valt prettig op de huid. Ook je zweet wordt zeer snel afgevoerd en dankzij de antibacteriële werking van merinowol gaat het niet stinken. De reeksen die het meest geschikt zijn:

Merinoo 200

Icebreaker 200

Draag een boxershort die ongewenst huid-op-huidcontact voorkomt.

Boxershorts zijn er in verschillende uitvoeringen, van superstrak, tot extreem los. Ik vind zelf een aansluitend model het aangenaamst. De pijpjes van een boxershort voorkomen dat je dijen gaan schuren.

TIP: draag hoe dan ook geen ondergoed van katoen. Katoen houdt zweet vast met als gevolg dat je de hele wandeling met een natte onderbroek rondloopt.

Een absolute aanrader voor mannen is de boxershort van 2UNDR. Deze boxers zijn voorzien van een vak waarin je je zaakje “hangt”, waardoor ongewenst huid-op-huidcontact wordt voorkomen. Geen geschuur meer in je lies, of plakkende lichaamsdelen in je kruis. Het materiaal is sneldrogend en door het hoge comfort uitstekend geschikt om langdurig te dragen. Een echte uitkomst vinden wij!
De boxershorts voor het wandelen van 2UNDR vind je hier op de website.

Voor vrouwen adviseren we de Performance boxershort van Odlo. Deze aansluitende boxershort voor vrouwen droogt razendsnel en houdt je huid droog.

Draag goede wandelsokken.

Dit is natuurlijk minstens zo belangrijk als het dragen van sneldrogend ondergoed. Zorg voor sokken van merinowol die in staat zijn om om te gaan met veel zweet, hoge temperaturen en langdurig gebruik. Woolpower maakt goede wandelsokken. Door het hoge percentage merinowol ontstaat er een wandelsok waar je U tegen zegt. Sowieso is het aan te bevelen extra sokken mee te nemen zodat je halverwege je zere voetjes kan voorzien van een fris paar wandelsokken. De meest geschikte merino wandelsokken voor de vierdaagse zijn de Woolpower Skilled 400 thermosokken. Deze technische wandelsokken hebben de juiste dikte (400), voeren je zweet snel af en hebben een aangename pasvorm. 

Draag schoenen die goed zitten.

Dit is natuurlijk een inkoppertje van jewelste… Ga vooral niet met je vrolijke All Stars op pad en ook niet met hardloopschoenen die zijn gemaakt om je voeten op te vangen als je aan het hardlopen bent en dat is anders dan wanneer je wandelt), maar neem goede wandelschoenen. De ene geeft de voorkeur aan hoge en stevige schoenen van dik leer, terwijl de andere liever lage wandelschoenen draagt die dus de enkels wat meer speling geven. Dit is een kwestie van uitproberen. Zelf vind ik de medium wandelschoen het prettigst. Zo zijn je enkels toch enigszins beschermd zonder dat je hele onderbeen zit ingesnoerd en je dus prettiger kan blijven wandelen. Maar zoals gezegd, probeer het vooraf even met wat wandelingen en je komt er snel genoeg achter wat voor jou het beste werkt.

Als advies kunnen wij de wandelschoenen van Lowa aanbevelen.

Verder heb je natuurlijk een regen poncho of regenjas nodig, een goede ademende wandelbroek en een petje om je te beschermen tegen de felle zon.

Nu je alles op orde hebt kunnen we je niet anders dan veel plezier wensen tijdens de Nijmeegse vierdaagse. Veel wandel plezier en geniet er van!

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »