Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Vrijdag 27 Maart 2020

Craft Extreme X : perfecte temperatuurregulatie [update]

Craft Extreme X sportkleding maakt gebruik van Coolmax en Seaqual vezels om zweet snel van je lichaam af te voeren.

De Craft Active Extreme X serie is vanaf de start van Thermowear verkrijgbaar in onze online shop en wordt door steeds meer sporters beschouwd als dé ideale basislaag bij intensief bewegen in milde en koude temperaturen. Maar waarom werkt deze Craft thermokleding zo goed?

Het Extreme materiaal van Craft is een doorontwikkeling van de zeer bekende Craft Active lijn, voorheen Craft Pro Zero. De Craft Pro Zero was vroeger dé basislaag voor veel sporters, en vooral voor wielrenners. Maar voor intensief bewegen waarbij veel zweet vrijkomt, zoals bijvoorbeeld hardlopen, biedt de normale Be Active onderkleding onvoldoende vocht afvoerende capaciteit om het vele zweet goed af te voeren. Daarnaast kan de Be Active ook snel te warm aanvoelen en is het materiaal zeer gevoelig voor ‘pilling’. (Er ontstaan door wrijving kleine stof-bolletjes aan de buitenkant van het materiaal. Dit is niet schadelijk voor de werking van de kleding, maar staat wat minder fraai.)

Al deze nadelen zijn voor de Craft Active Extreme X serie niet van toepassing. Over de samenstelling en breiwijze van het Extreme sportondergoed is zeer goed en lang nagedacht en daar is dit ideale materiaal uit gekomen.

Wat is het geheim? De stof van de Craft Active Extreme is samengesteld uit twee verschillende vezels: Coolmax Extreme vezels aan de binnenzijde en holle Seaqual vezels aan de buitenzijde.

Craft Coolmax Extreme 

Deze vezel is anders dan een normale (vaak ronde) synthetische vezel. De Coolmax vezel is een plattere vezel met 6 kanaaltjes (3 aan beide zijden) die het zweet razendsnel kunnen opnemen en vervoeren. Hierdoor wordt het zweet over een groter oppervlak verdeeld en kan het makkelijker verdampen, waardoor er dus capaciteit is om weer sneller nieuw zweet op te nemen en te vervoeren.

Behoefte aan grafisch materiaal van onze uitleg? Bekijk dan de video met uitleg over Craft Coolmax Extreme X. Klik op de link hieronder, of klik op de afbeelding om het filmpje te starten.

https://www.youtube.com/watch?v=DCVUr8lAVpo

Craft Seaqual Eco

De gebruikte vezel is een holle Seaqual vezel die geweven is in een wafelstructuur. In de holtes is lucht aanwezig en deze lucht wordt langzaam door de lichaamswarmte opgewarmd. Dit zorgt voor een aangename isolatie. Daarnaast zorgt deze holle ruimte in de vezel voor een besparing in gewicht.

De combinatie van deze twee vezels zorgt dus voor een optimale mix en biedt eigenlijk alleen maar voordelen. Enig klein nadeel is dat het materiaal zeer gevoelig is voor klittenband, de weerhaakjes in het klittenband kunnen je mooie Extreme kleding snel beschadigen. Maar dit nadeel geldt eigenlijk voor bijna alle zeer technische thermokleding.

De gebruikte wafel-breiwijze zorgt voor een zeer elastisch vermogen, de kleding past bijna altijd perfect. Als je twijfelt over je maat kun je gerust de grotere maat nemen, het materiaal zal goed aansluiten op je lichaam zonder dat het echt strak zit. Deze hoge elasticiteit heeft als extra positieve eigenschap dat je niet beperkt wordt in je bewegingsvrijheid.

Conclusie

Dit technisch hoogstaande thermokleding van Craft is een klassieker onder elite sporters en dagdagelijkse sporthelden. Naast een supersnelle vochtafvoer en isolatie voor intensieve sporters bieden de gebruikte materialen en breitechniek voor een ergonomische pasvorm die veel bewegingsvrijheid geeft. De bodymapping met mesh-panelen zorgt voor een optimale ventilatie waar het nodig is. Ga je stevig tot intensief sporten als het kouder is? Dan is deze reeks een echte onze favoriet!

Craft Extreme sportkleding wassen

En wassen? Heel eenvoudig, mag op 40 graden (maar 30 graden is meestal voldoende) in de wasmachine en eventueel in de droger op een lage temperatuur. Maar de kleding kan net zo makkelijk gewoon aan de waslijn, want het komt al bijna droog uit de wasmachine. Uurtje buiten in de wind en de kleding is droog. Zoals bij alle Craft thermokleding is het gebruik van wasverzachters niet aan te raden omdat de wasverzachter een negatieve invloed heeft op het vocht afvoerend vermogen. Niet doen dus, en ook niet nodig, want het materiaal is en blijft super zacht, ook na 100x wassen.

Conclusie: Be Active Extreme is een ideale thermokleding lijn van Craft die zeer veelzijdig inzetbaar is. Voorjaar, najaar en winter bij activiteiten waarbij je stevig tot intensief beweegt in milde tot koude omstandigheden.

Ook overtuigd van Craft Be Active Extreme? Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen zowel voor dames als heren, klik hier voor onze volledige collectie.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »