X-Bionic thermo ondergoed voor hardlopen of wintersport.

2 Jaar garantie op X-Bionic thermokleding bij Thermowear!
Registreer je product na aankoop op de website van X-Bionic en ontvang twee jaar garantie op de thermokleding en sportkleding van X-Bionic en wandelsokken en hardloopsokken van X-Socks. Op de productdoos staat exact omschreven hoe het werkt. Registratie is gratis.

Enkele technieken die veel voorkomen in de thermokleding en het sportondergoed van X-Bionic leggen we hieronder uit.

X-Bionic 3D-Bionic Sphere System
Wat is het probleem van het lichaam tijdens het sporten en bewegen?
Tijdens beweging en intensieve activiteiten zweet je lichaam. Soms veel, soms weinig, maar zweet is absoluut nodig om het lichaam te koelen. Het lichaam probeert met het zweet zo stabiel mogelijk een temperatuur van 37 graden Celsius te behouden. En dat doet het lichaam erg goed!
Het probleem met veel soorten thermo onderkleding en sportkleding is dat ze continue al het zweet afvoeren. Je lichaam is dus continue bezig om nieuw zweet aan te maken, omdat zonder zweet je niet kan koelen. Een ander bijkomend probleem is dat door het constant af blijven voeren van veel zweet je ook te veel mineralen en zout afvoert. Door dit constante proces is je lichaamstemperatuur moeilijk in balans te houden.

Dit is de oplossing tegen oververhitting en onderkoeling tijdens het sporten.
Het gepatenteerde en unieke 3D-Bionic Sphere System van X-Bionic houdt de belangrijkste elementen vast om je zo optimaal mogelijk te kunnen laten presteren. Er wordt minder energie verspild met het reguleren van je lichaamstemperatuur, waardoor je juist meer energie over hebt om beter te presteren. Klinkt logisch toch?

X-Bionic thermo ondergoed verkoelt je als het warm is. X-Bionic thermo ondergoed verwarmt je als het koud is.Het lichaam produceert op verschillende plekken verschillende temperatuurzones en op alle plekken wordt anders gezweet, om het maar even zo te zeggen. Door de unieke samenstelling en constructie van het ondergoed van X-Bionic blijft er een flinterdun laagje zweet op je lichaam achter (nauwelijks merkbaar) zonder dat je lichaam dor heeft dat het aan het zweten is. En dus niet méér zweet gaat produceren om de verkoeling op peil te houden. Het overtollige zweet wordt afgevoerd zodat het kan verdampen. Wat overblijft is een dun laagje zweet dat je lichaam effectief help tegen oververhitting en je lichaam actief verkoelt. Echter, wanneer het stervend koud is buiten, fungeren de afvoerkanalen als een dikke isolatielaag om je lichaam heen, waardoor je het tijdens het stil staan niet koud zal krijgen.

De onderkleding en thermokleding van X-Bionic zorgt er ten alle tijden voor dat de lichaamstemperatuur zo optimaal mogelijk is en dat je zo veel mogelijk met een droge huid kunt sporten. X-Bionic is uniek in de manier waarop het zweetafvoer aanpakt en ook de manier waarop het lichaam geïsoleerd word is bijzonder te noemen. Bij geen enkel ander merk vind je zo veel techniek dat puur en alleen gericht is op de best mogelijke prestaties van het lichaam tijdens activiteiten in alle weersomstandigheden.

X-Bionic Partial Kompression - compressie technologie voor het sportondergoed

Het probleem van compressie sportkleding en compressie ondergoed:
Het dragen van compressie sportkleding en compressie thermo ondergoed tijdens het sporten zorgt er voor dat spieren minder vibreren en zuurstof en mineralen beter worden opgenomen in het bloed. Je presteert dus beter met compressie sportondergoed!

Mechanische compressie in ondergoed en thermokleding kan echter voor zorgen voor een negatieve invloed op de bloedcirculatie. Als er geen zweet op de huid achter kan blijven omdat de compressie veel te hoog is, kan je bloed (en dus je lichaam) niet gekoeld worden tijdens het sporten. En koeling is het belangrijkste element van het dragen van sportondergoed en thermokleding. Met een te veel aan compressie in het ondergoed kan het lichaam dus niet goed presteren.

Dit is de oplossing voor goed compressie ondergoed van X-Bionic.
X-Bionic werkt met een systeem dat Partial Kompression heet. Het levert selectieve compressie alleen op die zones die van belang zijn en laat ruimte vrij om het zweet op je huid te laten staan op plekken waar dat het meest nodig is om goed af te kunnen koelen tijdens het sporten. De gedeeltelijke compressie in de X-Bionic thermokleding is uniek en wetenschappelijk bewezen.

X-Bionic partial compression thermokleding met compressie.

Tijdens het sporten levert het lichaam warmte. In extreme condities kan dat wel 1200 watt zijn. Tot aan 90% hiervan wordt door het lichaam vrijgegeven via de huid om zodoende een optimale lichaamstemperatuur te behouden van 37 graden Celsius. Tijdens het sporten is je lichaam continue bezig met verkoelen.

Het mooie van X-Bionic Partial Kompression is dat het zeer selectief compressie levert op stroken van 1mm breed, met aan weerszijden voldoende ruimte om lucht te laten stromen en het zweet zijn werk te laten doen. Zo profiteer je van goede compressie in je sportkleding en ondergoed, terwijl je lichaamstemperatuur niet in gevaar komt omdat je lichaam gewoon zijn werk kan doen met het verkoelen.

Voordelen van X-Bionic Partial Kompression:

 • Spier-vibraties worden sterk verminderd waardoor je minder snel vermoeid raakt
 • Verbeterde opname van zuurstof in het bloed
 • Verbeterde doorvoer van mineralen aan de spieren
 • Sneller herstel
 • Actieve bijdrage aan het verkoelend effect tijdens het sporten
 • Wetenschappelijk bewijs van X-Bionic Partial Kompression
 • In een wetenschappelijke studie aan de Universiteit van Verona (Research Centre for Bioengineering and Motor Sciences) zijn verschillende typen compressie ondergoed getest en vergeleken. De resultaten tonen aan dat X-Bionic Partial Kompression beter is dan volwaardige compressie. De resultaten kunnen hier bekeken worden: https://www.x-bionic.com/labs/cerism-study/439970

X-Bionic Effektor Running sportondergoed

Unieke lichtgewicht thermokleding en sportondergoed van X-Bionic speciaal voor het hardlopen. Dit sportondergoed levert de beste compressie en de beste regulatie voor zowel temperatuur als zweet.

De X-Bionic Effektor Running sportkleding is thermo ondergoed dat speciaal gemaakt is voor het hardlopen. De onderkleding van X-Bionic helpt je beter te presteren door het je lichaam makkelijker te maken. Hoe ze dat voor elkaar gekregen hebben lees je hier onder.

De mouwen van dit thermoshirt hebben een hogere compressie dan je torso. Hiervoor is gekozen omdat je armen constant aan het vechten zijn tegen de zwaartekracht omdat je armen flink meebewegen tijdens het hardlopen. Door een hogere compressie hebben de aderen in je armen het wat makkelijker waardoor er energie over blijft voor de rest van je lichaam.

De voordelen van X-Bionic Affektor sportondergoed voor het hardlopen

 • +10% prestaties: Een studie van het Italiaanse Onderzoeks Instituut (CeRiSM) heeft aangetoond dat de gedeeltelijke compressie van X-Bionic Partial Kompression superieur is aan compressie sportkleding die 100% dekkende compressie geven.
 • -7% aanmaak van lactaat: tijdens duursporten hoopt lactaat zich op in het lichaam met als gevolg dat je komt te zitten met - zware benen- zoals ze dat noemen. De Effektor sportkleding van X-Bionic dringt het onnodig terug pompen van bloed terug waardoor de afbraak van lactaat bevorderd word.
 • -50% vasthouden van warmte: Door het gebruik van X-Bionic Effektor met Partial Kompression is het verkoelend effect op de huid gemaximaliseerd. Hiermee kan bloed effectief door blijven stromen en zweet snel verdampen. Zo bespaart je lichaam energie en houd je meer energie over voor je inspanningen.
 • +20% sneller herstel: Het gebruik van X-Bionic Partial Kompression resulteert in een sneller herstel dan wanneer je compressie sportkleding draagt die je gehele huid bedekt. Het gebruik van gedeeltelijke compressie zorgt tevens voor een betere en snellere opname van zuurstof in het bloed.
 • -2,4 minder hartslagen per minuut: Atleten zijn getest in laboratoria door ervaren sport wetenschappers en hebben aangetoond dat X-Bionic Partial Compression een uiterst efficiënte manier is om sneller en beter zuurstof op te nemen in het bloed waardoor er uiteindelijk minder hartslagen per minuut nodig zijn.

Als je dus op zoek bent naar het meest technische thermische ondergoed dan is X-Bionic precies wat je zoekt!

Lees meer