Een goede Sport bh kan schade aan de borst voorkomen.

Wanneer je een sportbh draagt tijdens het sporten worden je borsten stevig tegen je lichaam gedrukt. Het hevig schudden van borsten tijdens het bewegen of sporten kan leiden tot beschadiging van de huidstructuur en dat kun je voor komen door een goede sports bra te dragen.

Uiteraard zijn de materialen die gebruikt worden gericht op een uitstekende pasvorm die het comfort verhogen tijdens het sporten, maar ze zorgen er ook voor dat zweet kan worden afgevoerd. Het is daarom belangrijk dat als tweede laag geen katoen wordt gedragen tijdens het sporten omdat katoen juist weer zweet vasthoudt. Als je een goede sportbh gebruikt zal deze samenwerken met andere sportkleding die je draagt zodat je huid langer droog blijft.

Verhoog het comfort tijdens het sporten met een sportbh.

Ga niet sporten met een bh die je al een tijd lang in je kast hebt liggen en draag zeker geen uitgerekte katoenen bh als sportondergoed, want die biedt je niet dezelfde ondersteuning en het comfort. Het sportondergoed is echt specifiek gemaakt om zo flexibel in te kunnen bewegen, zonder daarbij het comfort uit het oog te verliezen. Zelfs met een kleine cup-maat is het dragen van een goede sports bra een must en je zal er zeker direct plezier van ondervinden. Wil je meer comfort tijdens het hardlopen, je work-out of training, dan zorgt een sport bh er voor dat de bewegingen tot een minimum worden beperkt.

Lees meer