Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Woensdag 30 Maart 2016

Merino Wol Ondergoed

Merino wol ondergoed, we kunnen er pagina’s vol over schrijven. Waarom? Omdat Thermowear echt fan is van merino wol thermo ondergoed.

Merino wol ondergoed draagt super comfortabel.

Het mooie van merino wol is dat het zo fijn draagt en het daarbij niet uitmaakt wat je aan het doen bent. Een lange wandeling? Hardlopen? De hele dag vergaderingen op kantoor? Hard aan het werk in de winkel? Draag merino wol ondergoed!

Waarom is merino wol ondergoed zo fijn?

Merino wol ondergoed is een natuurlijk product dat afkomstig is van het merino schaap. Deze fijne wol kan dusdanig verwerkt worden dat het zo zacht als katoen aanvoelt. Echter, katoen houdt zweet vast en merino wol niet. Omdat merino wol van nature een heel hoog ademend vermogen heeft is het in staat om goed met je lichaam samen te werken. Het kan verwarmen als het koud is en verkoelt je lichaam als het warm is. Het is wat lastig te geloven en je ervaart het pas echt als je merino wol een dag draagt. Je zal merken dat je de hele dag prettig en comfortabel in je vel zit, om het zo maar even te zeggen. :)

Merino wol gaat niet stinken en kriebelt niet.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken gaat merino wol niet stinken, ook niet na tien dagen achter elkaar dragen en ook niet als je een week lang geen enkel ander shirt bij je zo hebben. ‘s Avonds even luchten en je hebt de volgende dag een fris thermoshirt van merino wol waar je weer een dag mee uit de voeten kan. Daarnaast is de merino wol zo super zacht dat het niet gaat kriebelen. Vergeet de horrorverhalen van vroeger waarbij de wollen truien van oma je de hele dag helemaal gek maakten van de jeuk. Merino wol doet dat niet en draagt direct op de huid heerlijk comfortabel.

Merino wol, is dat wel diervriendelijk?

Omdat merino wol ondergoed steeds meer aan populariteit wint ontstaan er (terecht!) ook steeds meer vragen over de herkomst van het wol. Worden de dieren wel goed behandeld? Of worden er staarten afgeknipt (mulesing) en worden de beesten volgepropt met zware antibiotica om er maar voor te zorgen dat ze niet ziek worden? Doe maar eens een zoektocht op Google Images op het woordje “mulesing”. Je schrikt je kapot! Als je een zwakke maag hebt adviseer ik het je niet te doen en van mij aan te nemen dat het geen pretje is.

Gelukkig werkt Thermowear alleen samen met bedrijven en merken die ons kunnen garanderen dat de schapen goed behandeld zijn. Er wordt geen mulesing toegepast, de beesten worden goed verzorgd en de herkomst van de wol is te herleiden. Thermowear vind dat erg belangrijk, want de natuur en het dierenwelzijn gaat ons na aan het hart. Wij willen best in een leuk en mooi thermoshirt rondlopen, maar niet ten koste van dieren!

Icebreaker merino, Devold, Woolpower, Bergans of Norway, Craft, Odlo en Kari Traa maken gebruik van diervriendelijke productie van merino wol ondergoed. Op de betreffende websites van deze buitensportmerken staan aparte pagina’s die hier uitgebreid aandacht aan besteden.

Merino wol ondergoed voor de zomer?

Natuurlijk kun je merino wol ook in de zomer dragen. Sterker nog, juist in de zomer draagt merino wol ondergoed heerlijk! Als je je wil beschermen tegen de schadelijke straling van de zon, dan kun je een thermoshirt van merino wol dragen met lange mouwen. Je beschermt zo je armen tegen de schadelijke uv-stralen en bovendien profiteer je van de ademende eigenschappen van merino wol. Het ondergoed geeft je verkoeling als het buiten warm is. Heerlijk toch?

Waar koop je merino wol online?

Nou, die vraag is makkelijk natuurlijk! Bij Thermowear! :) Je kan merino wol ondergoed op het internet bij veel websites bestellen, maar let er goed op dat je kiest voor diervriendelijk geproduceerd merino wol!

Als je nog advies wil over merino wol ondergoed dan kun je ons een berichtje sturen, of verder kijken op de website. Er staat nog meer dan genoeg informatie op zodat je je nog niet hoeft te vervelen.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »