Klantenservice
0
Sluiten
Thermowear - Donderdag 21 Oktober 2014

3 redenen om Falke thermowear te dragen

1. Ook fijn bij de dagelijkse bezigheden

Falke ontwerpt thermokleding die bij uitstek geschikt is voor atleten. Maar dit betekent natuurlijk niet dat je het alleen kan dragen als je sport. Sterker nog, veel van de eigenschappen die ervoor zorgen dat deze kleding voor sporters zo effectief is, werken ook heel erg goed bij bijvoorbeeld motorrijders of fietsers. Neem bijvoorbeeld de 'circular knitting technology'. Met deze techniek word het gehele kledingstuk naadloos in elkaar gezet. Fijn bij het skiën, maar net zo prettig als je vaak naar het werk fietst. Hetzelfde geldt voor de thermische isolatie, wat heerlijk is bij bijvoorbeeld motorrijden. Dankzij de warmteregulerende eigenschappen heb je het niet koud, maar zweet je ook niet op het moment dat je even van je motor afstapt.

2. Merino Virgin Wool

Falke maakt voor een groot deel van zijn assortiment gebruik van virgin wool. Dit is merino wol die vrijwel 'vers van het schaap' gesponnen is, in tegenstelling tot gerecyclede wol, wat andere merken vaak gebruiken. Het voordeel van virgin wool is dat nog veel van de natuurlijke oliën (waar we al eerder over schreven hier) in de wol blijven doordat het minimaal behandeld wordt na het spinnen. En dit komt de antibacteriële eigenschappen van het kledingstuk weer ten goede! Bovendien is de merino wol heel effectief bij het reguleren van je lichaamstemperatuur, dus warm als je het koud hebt, en verkoelend als je het warm hebt!

De virgin wool vind je terug in de Falke Virgin Wool Tec thermokleding serie. Deze thermokleding bestaat uit 60% virgin wool, 37% polyamide en 3% elastaan. Waar de merino wol voor de benodigde isolatie en regulatie zorgt, is het polyamide effectief in het afvoeren van vocht en zweet, zodat je ook tijdens maximale inspanning zo droog mogelijk blijft. Het elastaan zorgt voor dat beetje elasticiteit, waardoor de kleding goed blijft zitten tijdens alle bewegingen. Een toplijn dus!

3. Ergonomie staat voorop

Falke ontwerpt alle sport- en thermowear met de atleet in het achterhoofd. Maar daar blijft het niet bij. Kleding kan nog zulke prettig eigenschappen hebben, als het niet lekker draagt kan het niet optimaal bijdragen aan je prestaties. Ergonomisch design staat daarom hoog in het vaandel bij de ontwerpers van Falke. Drie aspecten staan hierbij centraal: Vorm volgt functie. Door vóór het ontwerpen de eisen, en vooral de hiaten van de huidige kleding in beeld te brengen wordt het meest ergonomische design ontwikkeld wat deze punten aanpakt. Vorm volgt jou: De kleding moet geschikt zijn voor zowel professionele als recreatieve atleten. Dus bij Falke kom je geen kledingstukken tegen waarbij je hulp nodig hebt om ze aan te trekken. Vorm inspireert je: Falke ontwerpt kleding met een onderscheidend design, waarbij ze gebruik maken van de emotionele respons die kleuren en vormen kunnen oproepen.

Als je graag wil weten welke combinatie van kleding het beste past bij wat je nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Wij helpen je graag bij het uitzoeken van de meest effectieve Falke sets, voor professioneel, recreatief of gewoon huis-, tuin- en keukengebruik.

Onze laatste nieuwtjes en onmisbare tips

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »